Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: «Ναι» στην ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και αεροδρομίων - Υπό εξέταση το ζήτημα του Ελληνικού

Σταθάκης: «Ναι» στην ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και αεροδρομίων - Υπό εξέταση το ζήτημα του Ελληνικού
«Εργαζόμαστε για ένα διαφορετικό μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να ελκύσουμε κεφάλαια και επενδύσεις»
Για τη συνέχιση των διαδικασιών αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων δεσμεύτηκε από την Τιφλίδα της Γεωργίας, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της EBRD (Eυρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), ο Έλληνας υπουργός δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των προσπαθειών ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και των περιφερειακών αεροδρομίων.
«Οι απαραίτητες διαδικασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη» τόνισε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το Bloomberg.
«Προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένους όρους των συγκεκριμένων ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να καταστούν καλύτερα τα deals» εξήγησε εν συνεχεία.
Οι ιδιωτικοποιήσεις, όπως σημειώνει το Bloomberg, εντάσσονται στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.
«Ο ΟΛΠ συνιστά μέρος των διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση συμφωνεί στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού ως δείγμα συμβιβασμού με τους πιστωτές» διαμήνυσε σήμερα ο Γ. Σακελλαρίδης.
Την ίδια στιγμή, ο Γ. Σταθάκης κατέστησε σαφές πως σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη και στο ζήτημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όπου η Fraport έχει ανακηρυχθεί νικήτρια του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2014.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομίας αποσαφήνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προβεί στην πώληση άλλων οργανισμών ή εταιρειών, όπως η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ ή η ΔΕΗ.
«Εργαζόμαστε για ένα διαφορετικό μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να ελκύσουμε κεφάλαια και επενδύσεις» σημείωσε ο Σταθάκης.
Όσον αφορά το ζήτημα του Ελληνικού, ο Έλληνας υπουργός διευκρίνισε πως πρόκειται για ένα θέμα υπό εξέταση.
Τέλος, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο Γ. Σταθάκης ξεκαθάρισε πως οι συζητήσεις προχωρούν και εντός των επόμενων δύο ή τριών εβδομάδων θα υπάρξει συμφωνία.
«Το κενό μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών έχει συρρικνωθεί στα περισσότερα θέματα, ενώ ανησυχία εμπνέει μόνο το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ, όπου εκφράζονται διαφορετικές αντιλήψεις» κατέληξε ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης