Τελευταία Νέα
Οικονομία

Να εξασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη καλεί την κυβέρνηση ο ΣΒΑΠ

tags :
Να εξασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη καλεί την κυβέρνηση ο ΣΒΑΠ
Ο Δ. Μαθιός κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, «κλείνοντας» τη συμφωνία με τους δανειστές
Την επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα εξασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, εξήρε ο Δ. Μαθιός, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης του ΣΒΑΠ, ο Δ. Μαθιός κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, «κλείνοντας» τη συμφωνία με τους δανειστές.
Παράλληλα, έκανε λόγο για 60 λουκέτα την ημέρα εντός του 2015, εξηγώντας πως «αυτά τα λουκέτα είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την εθνική μας παραγωγή. Είναι πελάτες μας. Είναι επιχειρήσεις κύτταρα της οικονομίας».
Οι επιχειρήσεις, συμπλη΄ρωσε, ζητούν οικονομική πολιτική σταθερών και μακρόχρονων μέτρων που να προσελκύουν επενδυτές και να αναβαθμίζουν την εθνική παραγωγή και τις δυνατότητες εξωστρέφειας.
Η καταπολέμησή μόνο της γραφειοκρατίας δεν πρόκειται να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα όταν καραδοκούν αρνητικοί λόγοι σχεδιασμού επενδύσεων, μέχρι 40% τους υπολογίζει και πάλι το αρμόδιο υπουργείο), λόγω φορολογικής αστάθειας με φορολογικούς συντελεστές που ανατρέπουν τους όρους ανταγωνισμού εντός αλλά και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξε, καλώντας την κυβέρνηση να μην χάσει άλλο χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης