Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κίνδυνος ακύρωσης της χρηματοδότησης της EBRD στην Ελλάδα λόγω του ρίσκου Grexit!

Κίνδυνος ακύρωσης της χρηματοδότησης της EBRD στην Ελλάδα λόγω του ρίσκου Grexit!
Το πρώτο έργο της EBRD στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες
Το ενδεχόμενο ακύρωσης των προγραμματισμένων projects στην Ελλάδα θα εξετάσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκροτήσεως και Ανάπτυξης (EBRD), κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας συνόδου.
Ειδικότερα, η σύνοδος της EBRD, η οποία ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να εστιάσει στο σχέδιο χρηματοδότησης της Ελλάδας, προκειμένου να «ξεκολλήσουν» μία σειρά δημόσιων και ιδιωτικών επενδυτικών έργων.
Ωστόσο, αυτά τα σχέδια προσκρούουν στην οικονομική αβεβαιότητα, καθώς η EBRD διστάζει να αναλάβει το ρίσκο επενδύσεων σε μία προβληματική χώρα, όπως η Ελλάδα.
«Ως αναπτυξιακή τράπεζα, οφείλουμε να επενδύουμε σε ριψοκίνδυνες χώρες. Ωστόσο, ως τράπεζα, πρέπει να εξισορροπούμε τους κινδύνους» επισημαίνει ο πρόεδρος της τράπεζας, Suma Chakrabarti, ενόψει της έναρξης της συνόδου.
Άλλωστε, ως «καμπάνα» υπενθύμισης προς την EBRD συνέστησε και η πρόσφατη αναφορά της Moody’s, η οποία καθιστούσε σαφές πως η έκθεση της EBRD σε Ελλάδα και Κύπρο επί της ουσίας συμβάλει στην αύξηση του εν δυνάμει ρευστού περιβάλλοντος δράσης της τράπεζας.
Σύμφωνα με το Reuters, το πρώτο έργο της EBRD στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα γύρω από την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη στρατηγική της EBRD στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης