Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Συμμαχία» Δραγασάκη - τραπεζιτών κατά της φοροδιαφυγής - Συστήνεται ειδική ομάδα Έργου

«Συμμαχία» Δραγασάκη - τραπεζιτών κατά της φοροδιαφυγής - Συστήνεται ειδική ομάδα Έργου
Προτεραιότητα για τράπεζες και κυβέρνηση η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων
(upd)Σύσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τους προέδρους των συστημικών τραπεζών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της ΕΚΤ να αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση μέσω ELA, κατά 1,1 δισ. ευρώ στα 80 δισ. και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδας Έργου η οποία θα εκπονήσει εντός 30 ημερών στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών και τον δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος. 
Όπως ανακοινώθηκε, στην Ομάδα αυτή θα συμμετέχουν επρόσωποι του Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΕΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε το θέμα των κόκκινων δανείων καθώς και η δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Επί τάπητος βρέθηκε και η συμμετοχή της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS μετά την πρόταση που υπέβαλε η Ρωσία στην ελληνική κυβέρνηση. 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει σοβαρά την πρόταση του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών. 
Για το θέμα αυτό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όρισε ως υπεύθυνο για την διερεύνηση των δυνατοτήτων αυτών τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Επίσης εξετάστηκε η βελτίωση της εισπραξιμότητας των δημοσίων εσόδων.
Ακόμη, συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από μια δέσμη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών («επενδυτικό σχέδιο Juncker», διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.).

Πρώτη ενημέρωση: 08:40, Τετάρτη 13 Μαϊου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης