Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κρίσιμη συνάντηση Schaeuble - Βαρουφάκη πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου - Δεν αναμένει άμεσα συμφωνία ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Κρίσιμη συνάντηση Schaeuble - Βαρουφάκη πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου - Δεν αναμένει άμεσα συμφωνία ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ
Schaeuble και Βαρουφάκης αναμένεται να συναντηθούν πριν την συνεδρίαση του Eurogroup
Την πεποίθηση ότι είναι δύσκολο να υπάρξει οριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στο Eurogroup της Δευτέρας 11 Μαΐου, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
"Έχω χαμηλές προσδοκίες για το Εurogroup της Δευτέρας σε ό,τι αφορά την Ελλάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Wolfgang Schaeuble, θα πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, την ίδια ημέρα (11 Μαΐου) πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup.
«Υπάρχει κοινός τόπος με τους εταίρους», ανέφερε νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία για χρηματοδότηση τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες.
Μιλώντας στo πλαίσιo της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για την Επιχειρηματικότητα, ο έλληνας υπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι οι Έλληνες πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στις μεταρρυθμίσεις, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την δημοσιονομική πορεία και τις μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας, ενώ, παράλληλα, προειδοποίησε ότι έχει εντοπίσει σπόρους κατακερματισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ακόμα, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο απορρύθμισης της εγχώριας αγοράς φυσικού αερίου, αλλά και στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα είναι έτοιμη να εισάγει το θεσμό του «φρένου» χρέους, με στόχο να εμποδίσει στο μέλλον τον υπερβολικό δανεισμό.
Επίσης, ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας «Bad Bank» ώστε να αποσυμφορηθεί το τραπεζικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης