Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση Βαρουφάκη - Padoan: Στόχος το Eurogroup της Δευτέρας να αποτελέσει τη βάση για συμφωνία

Συνάντηση Βαρουφάκη - Padoan: Στόχος το Eurogroup της Δευτέρας να αποτελέσει τη βάση για συμφωνία
Τη βάση για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών επιθυμεί ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκης, να αποτελέσει το Eurogroup της Δευτέρας 11 Μαϊου.
Αυτό προέκυψε μετά το πέρας της συνάντησής του στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, P. C. Padoan.
«Με τον συνάδελφό μου, τον Υπουργό Padoan, είχαμε μία περιεκτική συζήτηση, μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε τον ίδιο σκοπό.
Η γλώσσα είναι η γλώσσα του ορθολογισμού, που είναι το μόνο όπλο που έχουμε εναντίον της κρίσης και με το οποίο μπορούμε να βρούμε πολύ γρήγορα μία λύση.
Και ο κοινός σκοπός - η λύση εκεί αποσκοπεί, στον κοινό σκοπό - δεν είναι άλλος από το να υπάρξει μία συμφωνία που όχι μόνο θα αποτελεί την επίλυση του προβλήματος ρευστότητας και μία έξοδο από τις σημερινές διαπραγματεύσεις, αλλά το πιο βασικό από όλα - αυτός είναι ο λόγος που εκλεγήκαμε κιόλας- είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για το πέρασμα σε μία μεταμνημονιακή εποχή μετά τον Ιούνιο, ανάκαμψης και ουσιαστικής ανάπτυξης για την ελληνική κοινωνική οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.
Ύστερα από το Παρίσι, όπου συναντήθηκε χθες με τον υπoυργό Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin και τον υπουργό Οικονομίας, Emmanuel Macron, αλλά και τις Βρυξέλλες, όπου είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομίας.
Οι επαφές θα συνεχιστούν με τον υπουργό Οικονομικών να μεταβαίνει στη Μαδρίτη την Παρασκευή όπου θα έχει συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογο του, Luis De Guindos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης