Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γαλλικό Πρακτορείο: Οι συζητήσεις στο Brussels Group είναι πιο εποικοδομητικές μετά την απομάκρυνση Βαρουφάκη

Γαλλικό Πρακτορείο: Οι συζητήσεις στο Brussels Group είναι πιο εποικοδομητικές μετά την απομάκρυνση Βαρουφάκη
Μετά από μήνες αδιεξόδου το Brussels Group έχει αισθητά σημειώσει πρόοδο καθώς παρουσιάστηκε ένα ξεκάθαρο σχέδιο διαπραγμάτευσης
Οι Ελλάδα και οι πιστωτές της επιτέλους κάνουν πρόοδο λίγες μόλις μέρες μετά την απομάκρυνση του μαχητικού Γιάνη Βαρουφάκη από τις συνομιλίες τονίζουν στο γαλλικό πρακτορείο πηγές από τις Βρυξέλες.
Πηγές από την διαπραγμάτευση σχολιάζουν το γεγονός ότι διαφαίνονται πλέον «ενθαρρυντικά σημάδια» από τις συναντήσεις του Brussels Group μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς η Αθήνα πιέζει για άμεση καταβολή του ποσού των 7,2 δις ευρώ.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, οι συνομιλίες που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, είναι οι πρώτες που διεξάγονται με την παρουσία του αναπληρωτής υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου και οικονομολόγων που αντικατέστησαν την περασμένη εβδομάδα το Γ. Βαρουφάκη.
Μετά από μήνες αδιεξόδου το Brussels Group έχει αισθητά σημειώσει πρόοδο καθώς παρουσιάστηκε ένα ξεκάθαρο σχέδιο διαπραγμάτευσης το οποίο χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς ως «πιο λεπτομερές».
«Οι συζητήσεις είναι πιο εποικοδομητικές» σχολιάζουν πηγές λέγοντας ότι θα τολμούσαν ακόμη και να τις χαρακτηρίσουν ενθαρρυντικές γεγονός που είναι σαφώς ένα καλό σημάδι.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Βαρουφάκης είχε πολύ δύσκολες σχέσεις με τους δανειστές και ήταν «απομονωμένος» από τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά και τη δραματική συνάντηση στη Ρήγα.
Μια δεύτερη πηγή από την ΕΕ επιβεβαιώνει τη σύγκλιση απόψεων που επικρατεί στη διάρκεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων, παρότι αναγνωρίζει το ότι «χρειάζεται περισσότερη δουλειά τη Δευτέρα οπότε και επανέρχεται η συνάντηση».
Παρόλα αυτά το γαλλικό Πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις την περασμένη Πέμπτη του Γ. Βαρουφάκη στην γερμανική Die Zeit o οποίος επιμένει ότι «αυτός είναι υπεύθυνος για το Eurogroup» λέγοντας ότι έχει τη στήριξη πολλών μελών της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης