Τελευταία Νέα
Οικονομία

Wall Street Journal: Κρίσιμη για τις ελληνικές τράπεζες η συνάντηση της ΕΚΤ στο Βερολίνο την Τετάρτη

Wall Street Journal: Κρίσιμη για τις ελληνικές τράπεζες η συνάντηση της ΕΚΤ στο Βερολίνο την Τετάρτη
Εντείνονται οι φήμες για το κατά πόσο η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μεγαλύτερες μειώσεις ή «κούρεμα» στα ελληνικά assets
Για μια ιδιαίτερα «φορτωμένη» εβδομάδα στις Βρυξέλλες κάνει λόγο η Wall Street Journal αναφερόμενη στις συναντήσεις που θα γίνουν στη Βελγική πρωτεύουσα αλλά και το Βερολίνο, σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα επικεντρώνεται στη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τετάρτη στο Βερολίνο καθώς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται, οι όποιες συζητήσεις και αποφάσεις θα ληφθούν για την Ελλάδα και την πρόσβαση της στη ρευστότητα από την Ευρώπη.
Κι αυτό, γιατί ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi είχε επισημάνει στη Ρήγα της Λετονίας ότι, η παρούσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα υψηλά επιτόκια του χρέους κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στα assets για να αντλήσουν άμεσα, ρευστό. Σε αυτό έχει συμβάλλει η άρνηση της ΕΚΤ να δέχεται ελληνικά ομόλογα γεγονός που έχει κάνει τις ελληνικές τράπεζες απόλυτα εξαρτώμενες από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, εντείνονται οι φήμες για το κατά πόσο η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μεγαλύτερες μειώσεις ή   «κούρεμα» στα ελληνικά assets.
Η ΕΚΤ πάντως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο από την περασμένη εβδομάδα, να παρέχει βοήθεια στην Ελλάδα εάν υπογραφεί συμφωνία με τους δανειστές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης