Τελευταία Νέα
Οικονομία

J. Stiglitz: Πιθανό και καταστροφικό το Grexit - Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να το πείτε ατύχημα

J. Stiglitz: Πιθανό και καταστροφικό το Grexit - Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να το πείτε ατύχημα
Yπάρχει μεγάλο χάσμα στις αντιλήψεις του Γ. Βαρουφάκη με τον γερμανό ομόλογό του για το τι είναι καλά οικονομικά
Για καταστροφή που όμως είναι πιθανό να συμβεί θεωρεί το Grexit προειδοποίησε ο γνωστός οικονομολόγος J. Stiglitz λέγοντας ότι ο Γ. Βαρουφάκης είναι καλός οικονομολόγος όμως υπάρχει μεγάλο χάσμα στις αντιλήψεις του με τον γερμανό ομόλογό του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε για το νέο του βιβλίο «The Great Divide», ο Stiglitz απέφυγε να σχολιάσει τις ικανότητες του W. Schaeuble ως οικονομολόγου λέγοντας «ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι καλός οικονομολόγος, για την περίπτωση της Γερμανίας ...δεν θα πω τίποτα».
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να υπάρξει μια νέα καταστροφή για την Ευρώπη ο J. Stiglitz απάντησε πως δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί.
«Τις τελευταίες εβδομάδες είχα την τύχη να ξοδέψω πολύ χρόνο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, περάσαμε σχεδόν μισή ημέρα μαζί, έδωσα μαζί του μια δημόσια συνέντευξη τύπου» σημείωσε.
«Επίσης πέρασα κάποιες ώρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Έχω να σας πω πως είναι μια καταστροφή που είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Μπορείτε να το πείτε ατύχημα, αλλά την στιγμή αυτή είναι δύσκολο να το πείτε ατύχημα» προειδοποίησε ο ίδιος.
«Οι διαφορές στις αντιλήψεις τους για το τι συμβαίνει είναι τόσο μεγάλες, οι αντιλήψεις τους για το τι είναι καλά οικονομικά» ανέφερε J. Stiglitz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης