Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φοροδιαφυγή 20 εκατ. από διευθύνοντα σύμβουλο τεχνικής εταιρείας - Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί

Φοροδιαφυγή 20 εκατ. από διευθύνοντα σύμβουλο τεχνικής εταιρείας - Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί
Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών έδειξε κατάθεση μετρητών 7 εκατ. ευρώ το 2004 και επιπλέον 33 εκατ. ευρώ το 2005
Τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα στο κρίσιμο μέτωπο της φοροδιαφυγής φέρνει η εντατικοποίηση των ελέγχων με προτεραιότητα στον μεγάλο πλούτο.
Ενώ κάποιοι από την οικονομική ελίτ του τόπου πέρασαν ήδη από το ταμείο της Εφορίας, σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι οι οποίοι βρέθηκαν… εκτεθειμένοι από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, ήδη έχουν δεσμευθεί από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) τραπεζικές καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης τεχνικής εταιρείας, μετά τη βεβαίωση φόρων και προστίμων άνω των 20 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.
Όπως έδειξε ο έλεγχος, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος έπαιρνε «μαύρο» χρήμα από τα ταμεία της εταιρείας και τα κατέθετε στον τραπεζικό του λογαριασμό με συνδικαιούχους συγγενικά του πρόσωπα.
Το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών έδειξε κατάθεση μετρητών 7 εκατ. ευρώ το 2004 και επιπλέον 33 εκατ. ευρώ το 2005 τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα, ενώ δεν αποτυπώνονταν και στους ισολογισμούς της επιχείρησης.
Το κουβάρι του ελέγχου άρχισε να ξετυλίγει η ειδική μονάδα που έχει δημιουργηθεί στο ΚΕΦΟΜΕΠ με τη συνδρομή οικονομικού εισαγγελέα.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εντοπίστηκε με σύστημα ανάλυσης κινδύνου στη βάση των 65 CD που έχουν περιέλθει στον έλεγχο της υπηρεσίας και στα οποία αποτυπώνονται εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με μεγάλες καταθέσεις για την περίοδο 2002-2012.

Μ. Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης