Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διεκόπη η συνεδρίαση του ΙΚΑ για τη μεταφορά των αποθεματικών στην ΤτΕ - Εισβολή διαδηλωτών

tags :
Διεκόπη η συνεδρίαση του ΙΚΑ για τη μεταφορά των αποθεματικών στην ΤτΕ - Εισβολή διαδηλωτών
Άγνωστη η νέα ημερομηνία διαξαγωγής της συνεδρίασης
Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς ομάδα συνταξιούχων και εργαζομένων εισήλθαν στο χώρο της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα τη διακοπή της.
Ειδικότερα, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, συνολικά 50 σε αριθμό, εισήλθαν στο χώρο της συνεδρίασης, διακόπτοντας το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζεται προκειμένου να αποφανθεί επί της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων του Ταμείου στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των εργαζομένων ΙΚΑ, Δ. Κουμπούρης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του «στην εφαρμογή αποφάσεων που έρχονται να αποψιλώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία για να πληρωθούν οι δανειστές και οι τράπεζες από τον κόπο των εργαζομένων και των συνταξιούχων».
Aξίζει να σημειωθεί πως χθες, πράσινο «φως» στη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ άναψαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο ασφαλιστικών ταμείων.
Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΑ (Μηχανικοί, Γιατροί, Δικηγόροι) ενέκρινε ομόφωνα τη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδας 100 εκ. ευρώ.
Τα συνολικά αποθεματικά του ΕΤΑΑ υπενθυμίζεται πως ανέρχονται στα 700 εκ. ευρώ.
Παράλληλα, το Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Δημοσιογράφοι) ενέκρινε, κατόπιν μίας θυελλώδους συνεδρίασης, τη μεταφορά 15 εκ. ευρώ από τα συνολικά διαθέσιμα των 75 εκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης