Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έως τις 29 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα Ταμεία

Έως τις 29 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα Ταμεία
Θα εντάσσονται και οι οφειλές του α' 3μηνου του 2015
Κατά ένα μήνα - ήτοι έως τις 29 Μαΐου – παρατείνεται η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση, η οποία αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ειδικότερα, με τροπολογία που κατετέθη στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και η οποία αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Τρίτης, η κυβέρνηση παρατείνει έως τις 29 Μαΐου την προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η ρύθμιση θα περιλαμβάνει και τις οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά το α’ 3μηνο του 2015, έως δηλαδή τις 2 Μαρτίου.
Από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι οφειλές προς το ΝΑΤ.


Παράταση και για τις οφειλές προς το δημόσιο
Παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία για εφάπαξ ή τμηματική πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο.
Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στη Βουλή, η παράταση δίνεται για ένα μήνα ανταποκρινόμενη στο αίτημα που υπάρχει να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους φορολογούμενους να κάνουν χρήση του μέτρου και να επωφεληθούν από το διπλό όφελος που συνεπάγεται η πληρωμή προσαυξήσεων, προστίμων και κεφαλαιοποιημένων φόρων η οποία επιφέρει και ισόποση μείωση του αρχικού χρέους.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την διαγραφή προσαυξήσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη των οφειλετών, ισόποση με το ποσό που καταβάλουν για την εξόφληση της αρχικής οφειλής έκλεισε χθες Δευτέρα 27 Απριλίου και παρατείνεται μέχρι τις 27 Μαϊου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης