Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μετά τον Λεωνίδα (Μπόμπολα) άλλοι 300 μεγαλοφοροφυγάδες στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών

Μετά τον Λεωνίδα (Μπόμπολα) άλλοι 300 μεγαλοφοροφυγάδες στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών
Πως κλείνουν οι  «πόρτες» διαφυγής
Επί ποδός πολέμου είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους κατά των φοροφυγάδων.
Η εμφάνιση του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα με το 1,8 εκατ. ευρώ ανά χείρας έδωσε άλλο αέρα στους ανθρώπους που έχουν βάλει σκοπό της ζωής να πιάσουν όσο το δυνατό περισσότερους φοροφυγάδες μειώνοντας όμως το χρόνο ελέγχου.
Στη λίστα προς διερεύνηση του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται περίπου 300 φάκελοι έτοιμοι να φύγουν προς τους αποδέκτες.
Πρόκειται για φακέλους σε απόχρωση του γαλάζιου.
Μοιάζουν σαν ευχετήριες κάρτες!
Τα φυσικά πρόσωπα που θα λάβουν το μπιλιέτο ελέγχου πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι όλα αυτά που ισχυρίζονται οι αρμόδιες φορολογικές Αρχές δεν έχουν βάση ή σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να είναι σε θέση να πληρώσουν τα προβλεπόμενα για να αποχωρήσουν με …ψηλά το κεφάλι όπως ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας.
Να σημειωθεί ότι η καταβολή του 1,8 εκατ. ευρώ δεν έχει λήξει για τους φορολογικούς μηχανισμούς.
Ορισμένοι εισηγητές της υπόθεσης λένε ότι το ποσό που κατέβαλλε προήλθε από το συνολικό ποσό που είχε βγάλει στο εξωτερικό με τη λίστα Λαγκάρντ.
Ωστόσο ο αντίλογος είναι ας τον ελέγξουμε καθώς η υπόθεση είναι εύκολη.
Η πλευρά που υπερασπίζεται την άποψη αυτή λέει ότι με τον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα μόλις αρχίσαμε, η υπόθεση τώρα αρχίζει επανέλαβε χαρακτηριστικά.
Ανώτερη πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι η διευκόλυνση που δίνει ο νόμος προς τους φοροφυγάδες πρέπει να συμπεριλάβει και άλλα στοιχεία.
Η πρόταση που πέφτει στο τραπέζι είναι ότι δεν είναι δυνατό να πληρώνει το ίδιο πρόστιμο ο φοροφυγάς εκείνος που για να τον εντοπίσουμε έχουμε καταναλώσει εκατοντάδες εργατοώρες για να εισπράξει το κράτος τα διαφυγόντα φορολογικά έσοδα.
Αν ο φοροφυγάς προσέλθει μόνος του στην εφορία τότε να ισχύει η τρέχουσα ρύθμιση όπως είναι σήμερα ενώ σε αντίθετη περίπτωση το κράτος να απαιτεί να πληρωθεί για τους υπαλλήλους που διατέθηκαν για το σκοπό αυτό.
Προτείνει η αρμόδια υπηρεσία να προχωρά σε χρεωστικό λογαριασμό υπέρ του φοροφυγά με την αιτιολογία ως έξοδα.

Το κυνήγι των φοροφυγάδων
Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είπε στο bankingnews ότι εμείς αναζητούμε τα πρώτα αφορολόγητα χρήματα που κρύφτηκαν.
Στη συνέχεια ο φοροφυγάς ψάχνει τρόπους να οδηγήσει το «μαύρο χρήμα» σε νόμιμα μονοπάτια.
Πως θολώνουν τα νερά:
Με την αγορά χρηματοοικονομικών προϊόντων και με άλλες δραστηριότητες που λαμβάνουν επιχειρηματικό μανδύα.
Η αναζήτηση του «μαύρου χρήματος» μπορεί να σε οδηγήσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και στην συνέχεια τα «μαύρα» αφού …ξεπλυθούν να καταλήξουν στο απέναντι τραπεζικό κατάστημα.

Οι 300 μετά τον Λεωνίδα ( Μπόμπολα)
Τα ραβασάκια κατά των φοροφυγάδων δεν φθάνουν ένα πρωί στα χέρια τους για να λειτουργήσει ως ξυπνητήρι. Το αντίθετο θα συμβεί μόλις ο γαλάζιος φάκελος ανοιχτεί από τον ενδιαφερόμενο , θα έχουν κλείσει όλες οι …πόρτες διαφυγής.
Ο μόνος δρόμος που θα απομένει στον φοροφυγά θα είναι αυτός της παραδοχής και η πληρωμή του προστίμου.
Αφορά επώνυμους επιχειρηματίες αλλά και ανώνυμα φυσικά πρόσωπα τα οποία μπορεί να είναι ο γείτονας της διπλανής πόρτας.
Όλα στα φώς λέει η ίδια πηγή , η οποία είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη στην αταξία της φοροδιαφυγής.
Το ύψος της φοροδιαφυγής δεν ήταν σε θέση να μας το αναφέρει.
Ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ απέφυγε να διαμορφώσει εικόνα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Αρκέστηκε μόνο να μας πει ότι σε αυτή τη φάση το κυνηγητό κατά της φοροδιαφυγής αποδίδει καρπούς. Και κατέληξε λέγοντας ότι ηχηρά ονόματα θα πέσουν στη τσιμπίδα του νόμου ήρθε η ώρα να πληρώσουν.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης