Τελευταία Νέα
Οικονομία

Watsa (Fairfax): Θα επιτευχθεί συμφωνία Ελλάδας- πιστωτών - Η κυβέρνηση προσπαθεί

tags :
Watsa (Fairfax): Θα επιτευχθεί συμφωνία Ελλάδας- πιστωτών - Η κυβέρνηση προσπαθεί
Αισιόδοξος για θετική έκβαση στις διαπραγματέυσεις Ελλάδας - πιστωτών ο Watsa
Βέβαιος για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings.
Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο Watsa ανέφερε ότι το Fairfax έχει συναντηθεί πολλές φορές με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.
« Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη και πως εντός αυτού του πλαισίου, προσπαθούν να πετύχουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το λαό της Ελλάδας», ανέφερε ο επικεφαλής του fund που είναι βασικός μέτοχος στην Eurobank.
Όπως σχολιάζει το Reuters, η Fairfax πέρυσι εξελίχθηκε σε «παίκτη – κλειδί» στη διάσωσης μιας εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών της Ελλάδας, της Eurobank.
Πρόσφατα το καναδικό fund αύξηση περαιτέρω τη συμμετοχή του στην τράπεζα, παρά το γεγονός ότι τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υποφέρουν από φυγή καταθέσεων.
Όπως είχε μεταδώσει το www.bankingnews.gr στις 17 Απριλίου, ο P. Watsa επικεφαλής του Καναδικού ομίλου της Fairfax έστειλε ένα μήνυμα ιδιαίτερο σημαντικό από το Τορόντο όπου πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων.
Σε ένα ακροατήριο 2500 μετόχων ο Watsa τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει.
Αναγνωρίζει τους κινδύνους, αναγνωρίζει την κρισιμότητα των στιγμών αλλά η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ, δεν θα χρεοκοπήσει.
Το Fairfax ίσως είναι από τους ελάχιστους επενδυτές παγκοσμίως που συστηματικά το τελευταίο διάστημα αγοράζουν Ελλάδα και ειδικά μετοχές στην Eurobank που πλέον έχει καταστεί ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος.
Η άποψη του Fairfax είναι ότι η Ελλάδα μέσα από σκληρότατες διαπραγματεύσεις θα έρθει σε συμφωνία με την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης