Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μάρδας (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή ρευστότητα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις

Μάρδας (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή ρευστότητα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις
Στα δημόσια ταμεία 160 εκ. ευρώ από την ΠΝΠ, στα 4 δις ευρώ οι ανάγκες έως τα τέλη Μαΐου τόνισε ο κ.Μάρδας
Την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή ρευστότητα προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της διατύπωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Δ. Μάρδας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μάρδας υποστήριξε πως με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καθιστά υποχρεωτική την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν ήδη εισρεύσει στα δημόσια ταμεία 160 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, σημείωσε πως οι πρόσθετες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν έως τα τέλη Μαΐου ανέρχονται στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Επιπλέον, ο κ.Μάρδας τόνισε ότι υπάρχει η αίσθηση ότι οι περιφερειάρχες έχουν ικανοποιηθεί με την ευνοϊκή εξέλιξη στη ρύθμιση, ωστόσο οι Δήμοι ίσως έχουν κάποιες επιφυλάξεις.
Χθες ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ προανήγγειλε ρύθμιση, με την οποία το κράτος θα αναλάβει την ζημία (πέναλτι) που θα έχουν οι φορείς που θα «σπάσουν» προθεσμιακές καταθέσεις για να επενδύσουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Όπως είπε ο κ.Μάρδας η εν λόγω ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα ενώ διαβεβαίωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα διατεθούν αποκλειστικά για εβδομαδιαία ρέπος και όχι για ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια.
Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων δεν θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ τα κοινοτικά κονδύλια των πανεπιστήμιων θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά δεν θα επενδυθούν.
Σημειώνεται πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα εισαχθεί στις 12 το μεσημέρι προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης