Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Ναι» της Περιφέρειας Αττικής στην μεταφορά των αποθεματικών των ΟΤΑ στην ΤτΕ

«Ναι» της Περιφέρειας Αττικής στην μεταφορά των αποθεματικών των ΟΤΑ στην ΤτΕ
Εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη της στην κυβέρνηση
Υπέρ της μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ τάσσεται με ψήφισμά της, η Περιφέρεια Αττικής.
Εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξη της στην κυβέρνηση, η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει πως η χώρα βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης, κάνοντας λόγο για μάχη της κυβέρνησης, ώστε να βγει η χώρα από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση χωρίς τη λήψη νέων υφεσιακών μέτρων.
Παράλληλα, καταλογίζει μείωση της χρηματοδότησης και του προσωπικού στην προηγούμενη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «όλοι αυτοί που οδήγησαν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην απαξίωση και στην οικονομική αφαίμαξη, δεν δικαιούνται να στάζουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, υπερασπιζόμενοι δήθεν την αυτοτέλεια της λειτουργίας της».
Η Περιφέρεια Αττικής εκτιμά ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί έναν προσωρινό χειρισμό, για να διευκολυνθεί η βραχυπρόθεσμη ταμειακή ρευστότητα, ώστε να ξεφύγει η χώρα από το ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει σκόπιμα οι δανειστές.
«Η συγκεκριμένη επιλογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εκτιμούμε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για αμφισβήτηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ ή της ανάγκης για διαρκή δημοκρατική διαβούλευση της κυβέρνησης με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και τα συλλογικά τους όργανα», υπογραμμίζει στο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Επιπλέον, τονίζει ότι η Αυτοδιοίκηση οφείλει να συμβάλει στις εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας, με την ίδια την περιφέρεια Αττικής να δηλώνει πως θα συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια, «ιδιαίτερα όταν αυτή η ενέργεια της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων, εντάσσεται στο πλαίσιο της μη υποχώρησης απέναντι σε πιέσεις που ασκούνται από τους δανειστές και τους θεσμούς».
Καταλήγοντας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καλεί όσους επιθυμούν να γίνεται διαπραγμάτευση «χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα» να το πουν ξεκάθαρα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης