Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος: Χαιρετίζει τη βελτιωτική υπουργική απόφαση για τον προληπτικό φόρο

Μίχαλος: Χαιρετίζει τη βελτιωτική υπουργική απόφαση για τον προληπτικό φόρο
Με τη νέα απόφαση δεν θα κληθούν όλες οι επιχειρήσεις να πληρώσουν τον πρόσθετο φόρο 26%
Τη βελτιωτική υπουργική απόφαση της κυβέρνησης για τον προληπτικό φόρο χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.
Ειδικότερα, στον απόηχο της υπουργικής απόφασης της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη, για τον προληπτικό φόρο, ο Κ. Μίχαλος υπογράμμισε πως «με την νέα αυτή απόφαση, από μια πρώτη ανάγνωση, διαφαίνεται ότι τελικά μαζί τα με ξερά δεν θα καούν και τα χλωρά.
Και εννοώ ότι με τη νέα απόφαση δεν θα κληθούν όλες οι επιχειρήσεις να πληρώσουν τον πρόσθετο φόρο 26%, αλλά πράγματι αυτές που διαφαίνεται ότι μπορεί να πραγματοποιούν τριγωνικές συναλλαγές.
Είναι θετικό το γεγονός, πάντως, ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη εισάκουσε τις θέσεις και τις προτάσεις των επιμελητηρίων και γενικότερα της αγοράς και προτίθεται να διορθώσει ένα λάθος μέτρο που θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες πραγματοποιούν συναλλαγές με τις 53 χώρες αυτές χώρες και μάλιστα ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο έλεγχος και η προέγκριση της συναλλαγής, δηλαδή η κοινοποίησή της στην εφορία μαζί με τα δικαιολογητικά μέσα σε διάστημα 10 ημερών, απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την καταβολή του πρόσθετου φόρου 26%.
Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας θα τοποθετηθεί επί του συνόλου στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης