Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παρέμβαση ΣΕΔΥΚΑ: Επιτυχής η θητεία Μποτόπουλου - Όχι στο ενδεχόμενο αντικατάστασής του

Παρέμβαση ΣΕΔΥΚΑ: Επιτυχής η θητεία Μποτόπουλου - Όχι στο ενδεχόμενο αντικατάστασής του
Tα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει προηγουμένως να κάνουν την αυτοκριτική τους και για τις δηλώσεις που οι ίδιοι κάνουν σε καθημερινή βάση
Την έντονη αντίδρασή του στο ενδεχόμενο αντικατάστασης του Κώστα Μποτόπουλου στην προεδρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά τις πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, να έχει ζητήσει την παραίτησή του, εκφράζει ο ΣΕΔΥΚΑ (Σύνδεσμος Εταιρειών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών).
Η θητεία του σημερινού προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Επί των ημερών του βελτιώθηκε αισθητά το νομοθετικό πλαίσιο της κεφαλαιαγοράς, δημιουργήθηκε άριστο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων και γενικά εξασφαλίστηκε η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τονίζει ο ΣΕΔΥΚΑ, σε ανακοίνωσή του.
Όπως προσθέτει, επειδή τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως αφορμή αποτελούν οι δηλώσεις του προέδρου όσον αφορά τη ρευστότητα της χώρας, να επισημάνουμε ότι μόλις σήμερα έγιναν αντίστοιχες δηλώσεις από κυβερνητικό παράγοντα, ενώ η ρευστότητα της χώρας αποτελεί καθημερινή είδηση, συνήθως με πρωτοβουλία κυβερνητικών παραγόντων.
Το μόνο σίγουρο είναι πως τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει προηγουμένως να κάνουν την αυτοκριτική τους, όχι μόνο για τη σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, αλλά και για τις δηλώσεις που οι ίδιοι κάνουν σε καθημερινή βάση, διαμηνύει ο ΣΕΔΥΚΑ.
"Ως φορείς της αγοράς διαφωνούμε κάθετα με την αντικατάσταση του προέδρου της εποπτικής αρχής και προτείνουμε προς τον υπουργό Οικονομικών να μη λάβει υπ' όψιν του τις δηλώσεις των στελεχών της Κυβέρνησης και αποδομήσει το οικοδόμημα που με τόσο κόπο δημιουργήθηκε τα τελευταία έτη.
Η ουσία εξάλλου της ύπαρξης Ανεξαρτήτων Αρχών με πενταετή θητεία είναι η διασφάλιση της αντικειμενικότητας και η εξασφάλιση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς.
Να θυμίσουμε ότι η θητεία του κ. Μποτόπουλου ανανεώθηκε πρόσφατα", καταλήγει ο ΣΕΔΥΚΑ.

Tι ανέφερε από νωρίς το www.bankingnews.gr

Την παραίτηση του Κ. Μποτόπουλου από την Επ. Κεφαλαιαγοράς ζητά ο Γ. Βαρουφάκης

Την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλου ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με πληροφορίες.
Αιτία στάθηκαν οι δηλώσεις του κ,. Μποτόπουλου για τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.
Ο κ. Μποτόπουλος είχε δηλώσει ότι επαρκούν μέχρι αρχές Μαΐου και ότι στη συνέχεια θα προκύψει πρόβλημα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων του κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης