Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης: Επαρκή τα επίπεδα ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών - Θα υπάρξει συμφωνία, αλλά όχι στις 24 Απριλίου

Βαρουφάκης: Επαρκή τα επίπεδα ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών - Θα υπάρξει συμφωνία, αλλά όχι στις 24 Απριλίου
«Τα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών είναι ικανοποιητικά, αλλά όχι το επίπεδο των κόκκινων δανείων»
Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή επίπεδα ρευστότητας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, από το βήμα του 20ου Banking Forum, στο οποίο ήταν κεντρικός ομιλητής.
«Τα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών είναι ικανοποιητικά, αλλά όχι το επίπεδο των κόκκινων δανείων», προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών.
Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αφού ήδη παρατηρείται σύγκλιση θέσεων.
Ωστόσο και ο Γ. Βαρουφάκης επιβεβαιώνει πως η συμφωνία δεν θα προκύψει στο κρίσιμο Eurogroup της Παρασκευής 24 Απριλίου.
«Οι ευρωπαϊστές έχουμε ένα όνειρο και αυτό είναι να μετεξελιχθεί η νομισματική ένωση σε οικονομική ένωση», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, για να τονίσει πως αποτελεί «επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού η Ελλάδα να είναι μέλος της νομισματικής ένωσης».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε απίστευτο γεγονός το... πόσοι άνθρωποι και πόσες ώρες πασχίζουν για αυτή την διαπραγμάτευση.
«Πασχίζουμε για κάτι πολύ δύσκολο, δηλαδή να μην επιστρέψουμε στα παλιά μοντέλα ανάπτυξης, αλλά ούτε να υπογράφουμε μεταρρυθμίσεις που δεν πιστεύουμε μόνο και μόνο για τη δόση», τόνισε, προσθέτοντας πως «πρέπει και οι δανειστές να παραδεχτούν τα λάθη τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης