Οικονομία

Κρίσιμη συνάντηση Βαρουφάκη - Lagarde στην Ουάσιγκτον στη σκιά του δημοσιεύματος των FT περί αθέτησης πληρωμών

Κρίσιμη συνάντηση Βαρουφάκη - Lagarde στην Ουάσιγκτον στη σκιά του δημοσιεύματος των FT περί αθέτησης πληρωμών
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη σκιά του δημοσιεύματος των Financial Times πως η Ελλάδα έχει καταθέσει ανεπίσημο αίτημα για καθυστέρηση στις πληρωμές των δόσεων του ΔΝΤ
(upd)Σε συμφωνία για την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση για το μέλλον της χρηματοδότησης της χώρας, κατέληξαν, κατά τις πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης και η επικεφαλής του ΔΝΤ, C. Lagarde, στο πλαίσιο της μη προγραμματισμένης συνάντησής τους στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με πηγές του ΔΝΤ, η συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με την C. Lagarde είχε διάρκεια 45 λεπτών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη σκιά του δημοσιεύματος των Financial Times πως η Ελλάδα έχει καταθέσει ανεπίσημο αίτημα για καθυστέρηση στις πληρωμές των δόσεων του ΔΝΤ.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη διαψεύσει τις πληροφορίες των Financial Times, ενώ η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα προειδοποίησε την Ελλάδα να μην σκεφτεί να αναβάλλει ή να καθυστερήσει την καταβολή των δόσεων προς το Ταμείο.

(Πρώτη ενημέρωση: Πέμπτη 16 Απριλίου 2015, ώρα 18:55)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης