Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού ο ΣΕΒ - «Απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις»

Κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού ο ΣΕΒ - «Απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις»
Η θεσμοθέτηση υψηλότερων αμοιβών μπορεί να διογκώσει περαιτέρω την αδήλωτη εργασία
Κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού τάσσεται ο ΣΕΒ, ζητώντας “ρεαλιστικές λύσεις στα εργασιακά”.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, για τον ΣΕΒ, η έξοδος από την κρίση είναι απόλυτα εξαρτημένη από την ιδιωτική οικονομία και θα προέλθει μόνο μέσα από την αποκατάσταση της δυνατότητας του ιδιωτικού τομέα να δημιουργεί θέσεις εργασίας, να παράγει πλούτο και ευημερία για όλους, σε ένα περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα.
«Μόνο με βιώσιμες, οργανωμένες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις μπορούμε να ανακτήσουμε τις χαμένες δουλειές και να υπάρξει ρεαλιστική προοπτική αποκατάστασης των εισοδημάτων», δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος.
«Περιμένουμε από το Υπουργείο, να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και υιοθέτηση ρεαλιστικών λύσεων, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις».
«Η θεσμοθέτηση υψηλότερων αμοιβών και άλλων αμφιλεγόμενων διοικητικών μέτρων, μπορεί να διογκώσει περαιτέρω την αδήλωτη εργασία και εισφοροδιαφυγή.
Αυτό είναι εις βάρος τόσο των δημόσιων οικονομικών και της υγείας των ταμείων, όσο και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της οικονομίας. Οι οργανωμένες επιχειρήσεις ούτε θέλουν ούτε μπορούν να εισφοροδιαφύγουν ή να υποθάλψουν αδήλωτη εργασία.
Άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης κατάφεραν να διατηρήσουν συγκριτικά τις περισσότερες θέσεις εργασίας, αμείβοντας το προσωπικό τους (κατά μέσο όρο) πολύ καλύτερα από τον κατώτατο μισθό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ, κ. Χάρης Κυριαζής.
Στο πλαίσιο αυτό, η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ υποστήριξε ότι διοικητικές ρυθμίσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τη βιωσιμότητα κλάδων της οικονομίας που δοκιμάζονται από την πολυετή ύφεση, θα επιβαρύνουν τις συνθήκες λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων και θα αποτρέψουν την προσέλκυση επενδύσεων, επιδεινώνοντας τις προοπτικές απασχόλησης.
Σε μία περίοδο που ο ιδιωτικός τομέας είναι απαραίτητος μοχλός για την ανάπτυξη της χώρας, βασικό ζητούμενο για τον ΣΕΒ είναι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ως βάση για την κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης