Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Εκτοξεύθηκαν» στα 4 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

«Εκτοξεύθηκαν» στα 4 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες
Στα ασφαλιστικά ταμεία το μεγαλύτερο πρόβλημα
Τα 4 δισ. ευρώ προσέγγισαν στο τέλος Φεβρουαρίου τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκαν μέσα σε ένα μήνα κατά 124 εκατ. ευρώ φθάνοντας στα 3,92 δισ. ευρώ έναντι 3,75 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.
Σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης (στα υπουργεία) οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις αυξήθηκαν οριακά 9 εκατ. ευρώ στα 144 εκατ. ευρώ από 135 εκατ. που ήταν τον πρώτο μήνα του έτους.
Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στα ασφαλιστικά ταμεία, όπου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο στα 1,9 δισ. ευρώ από 1,81 δισ. ευρώ στο τέλος του Ιανουαρίου.
Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αφορά τον ΕΟΠΠΥ όπου τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν στα 1,3 δισ. ευρώ από 1,23 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Στα νοσοκομεία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν στο τέλος Φεβρουαρίου στα 787 εκατ. ευρώ από 708 εκατ. τον Ιανουάριο.
Οριακή αύξηση κατά 1 εκατ. ευρώ παρουσίασαν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ φτάνοντας τα 239 εκατ. από 238 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.
Αντίθετα μικρή υποχώρηση κατέγραψαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ΝΠΔΔ φτάνοντας στο τέλος Φεβρουαρίου τα 189 εκατ. ευρώ από 203 εκατ. τον Ιανουάριο.
Μικρή μείωση παρουσίασαν και οι καθυστερούμενες επιστροφές φόρων οι οποίες έφτασαν στο τέλος Φεβρουαρίου τα 628 εκατ. ευρώ από 648 που ήταν στο τέλος του περασμένου Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης