Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οριακή ύφεση προαναγγέλλει για την κυπριακή οικονομία το 2015 ο Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου)

Οριακή ύφεση προαναγγέλλει για την κυπριακή οικονομία το 2015 ο Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου)
Οι υφιστάμενες προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών και των δανειστών είναι ότι το 2015 θα καταγραφεί θετικός ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του +0,4%
Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οριακής ύφεσης για την κυπριακή οικονομία κατά το τρέχον έτος, 2015, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης.
Μιλώντας στο Stockwatch, ο Κύπριος υπουργός χαρακτηρίζει εξαιρετικά εύθραυστες τις προβλέψεις για την κυπριακή οικονομία και όπως τονίζει, δεν αποκλείεται "να καταγραφεί οριακά αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης για το 2015".
Με αφορμή τις εκτιμήσεις του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου, που προβλέπει ύφεση -0,9% για το 2015, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι είναι νωρίς να γίνουν απόλυτες προβλέψεις ότι το 2015 θα κλείσει με ύφεση για την Κύπρο.
Οι υφιστάμενες προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών και των δανειστών είναι ότι το 2015 θα καταγραφεί θετικός ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του +0,4%.
«Δεν έχουμε καν τα δεδομένα του πρώτου τριμήνου», παρατηρεί ο κ. Γεωργιάδης, ενώ διευκρίνισε ότι η αναθεώρηση των προβλέψεων θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης