Τελευταία Νέα
Οικονομία

CNBC: Εν αναμονή της συνάντησης Βαρουφάκη - Lagarde στην Ουάσιγκτον - Τι θα γίνει με τη δόση;

CNBC: Εν αναμονή της συνάντησης Βαρουφάκη - Lagarde στην Ουάσιγκτον - Τι θα γίνει με τη δόση;
Ο Π. Σκουρλέτης κατηγορεί τους δανειστές ότι εκμεταλλεύονται την οικονομική δυσκολία της Ελλάδας για να εντείνουν την πίεση 
H ξαφνική συνάντηση που θα έχει σε λίγες ώρες στην Ουάσιγκτον ο έλληνας υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου C. Lagarde παραμένει ψηλά στην επικαιρότητα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Το CNBC, εν αναμονή της κρίσιμης επαφής επανέρχεται στο θέμα της «άτυπης συνάντησης» όπως την χαρακτηρίζει με την επικεφαλής του ΔΝΤ.
Όπως αναμένεται, η συνάντηση των δύο θα περιστραφεί γύρω από την δόση των 450 εκ ευρώ που θα πρέπει να πληρώσει προς το Ταμείο η Ελλάδα έως τις 9 Απριλίου.
Στο μεταξύ, όπως υπογραμμίζει το CNBC, η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα καθώς οι ηγέτες της Ευρωζώνης αλλά και το ΔΝΤ έχουν «παγώσει» την χρηματοδότηση προς την αριστερή ελληνική κυβέρνηση Τσίπρα έως ότου η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει, γίνει αποδεκτή από τους εταίρους της.
«Οι συνομιλίες πάντως με τους ευρωπαίους διεξάγονται σε κλίμα έντασης ενώ κινούνται ιδιαίτερα αργά» υπογραμμίζει το CNBC επαναφέροντας δηλώσεις ελλήνων αξιωματούχων σχετικά με τις προτάσεις που φέρεται να δέχεται η κυβέρνηση ώστε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις κι όχι τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές της.
«Η δυνατότητα αποπληρωμής της δόσης από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ, κάνει τις αγορές ανήσυχες καθώς εκφράζονται φόβοι για έξοδο της χώρας από το ευρώ» υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά το δίκτυο.
Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο, αρνείται τις πληροφορίες αυτές με τον εκπρόσωπο της Γαβριήλ Σακελλαρίδη να διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ελλάδα να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ».
Όπως αναφέρει το δίκτυο, η Ελλάδα έχει να λάβει χρηματοδότηση από τον περασμένο Αύγουστο γεγονός που έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη θέση της.
Επιπλέον, αναφέρεται σε δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος υπογραμμίζει, ότι «η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στα φυσιολογικά της επίπεδα».
Ο έλληνας υπουργός κατηγορεί μάλιστα τους δανειστές ότι εκμεταλλεύονται την οικονομική δυσκολία της Ελλάδας ώστε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση.
Το CNBC δεν θα μπορούσε να μη αναφερθεί και στην επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στη Μόσχα υπογραμμίζοντας πως θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης