Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Η ξαφνική συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ C. Lagarde στην Ουάσιγκτον

Reuters: Η ξαφνική συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ C. Lagarde στην Ουάσιγκτον
Οι συνομιλίες με τους ευρωπαίους διεξάγονται σε κλίμα έντασης ενώ κινούνται σε ιδαίτερα αργούς ρυθμούς
Την ξαφνική συνάντηση του έλληνα υπουργού οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου C. Lagarde στην Ουάσιγκτον αύριο Κυριακή, σχολιάζει το Reuters.
Όπως υποστηρίζει, η «άτυπη συνάντηση» με την επικεφαλής του ΔΝΤ θα περιστραφεί γύρω από τα σχέδια μεταρρύθμισης της Ελλάδας τα οποία και θα αναλύσει ο έλληνας υπουργός οικονομικών.
Στο μεταξύ, η Ελλάδα πάντως ξεμένει από χρήματα και οι ηγέτες της Ευρωζώνης αλλά και το ΔΝΤ έχουν «παγώσει» την χρηματοδότηση προς την αριστερή ελληνική κυβέρνηση έως ότου η λίστα που θα παρουσιάσει γίνει αποδεκτή από τους εταίρους της.
«Οι συνομιλίες πάντως με τους ευρωπαίους διεξάγονται σε κλίμα έντασης ενώ κινούνται ιδιαίτερα αργά» υπογραμμίζει το Reuters επαναφέροντας δηλώσεις ελλήνων αξιωματούχων περί προτάσεων που δέχεται η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις κι όχι τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές της.
Αναφέρεται φυσικά, στα 450 εκ ευρώ που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα έως τις 9 Απριλίου στο ΔΝΤ, γεγονός που κάνει τις αγορές ανήσυχες καθώς εκφράζονται φόβοι για έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο, αρνείται τις πληροφορίες αυτές με τον εκπρόσωπο της Γαβριήλ Σακελλαρίδη να διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ελλάδα να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ».
Όπως αναφέρει το δίκτυο, η Ελλάδα έχει να λάβει χρηματοδότηση από τον περασμένο Αύγουστο γεγονός που έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη θέση της.
Τέλος, αναφέρεται σε δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος υπογραμμίζει, ότι «η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στα φυσιολογικά της επίπεδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης