Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φέσσας (ΣΕΒ): Δεν περισσεύει κανένα ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ - Μονόδρομος οι βιώσιμες επενδύσεις

Φέσσας (ΣΕΒ): Δεν περισσεύει κανένα ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ - Μονόδρομος οι βιώσιμες επενδύσεις
Μόνο μέσα από οργανωμένες επιχειρήσεις μπορεί να χτιστεί το νέο μοντέλο της ελληνικής οικονομίας
«Μόνο μέσα από οργανωμένες επιχειρήσεις μπορούμε να χτίσουμε το νέο μοντέλο της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα: «Παραγωγικότητα και Καινοτομία: η ελληνική εμπειρία».
Την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 250 επιχειρηματίες και ανώτατα διευθυντικά στελέχη από τους τομείς της Βιομηχανίας του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, χαιρέτισαν οι κ.κ. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του ΣΕΒ, Αλέξης Χαρίτσης, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ και Carlos Martin Ruiz de Gordejuela, Head of the Press and Media Service της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
«Όταν το κεφάλαιο λιμνάζει και μένει ανεκμετάλλευτο, π.χ. μηχανές, κτήρια, εργοστάσια σε αδράνεια και ο παραγωγικός συντελεστής της εργασίας δεν αξιοποιείται, τότε οδηγούμαστε σε βαθύτερη ύφεση.
Όσο η παραγωγικότητά μας είναι χαμηλή, ή οι μισθοί μας θα είναι χαμηλοί, ή η ανεργία θα βρίσκεται στα ύψη, ή και τα δύο θα συμβαίνουν ταυτόχρονα, όπως συμβαίνει σήμερα», διεμήνυσε.
Ο κ. Φέσσας επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις που εισάγουν καινοτόμες και ευέλικτες μεθόδους οργάνωσης τείνουν να έχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα και υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας σε σύγκριση με εκείνες τις που ακολουθούν κλασικές λύσεις.
«Επιβάλλεται να επενδύσουμε στις δυνατότητες των επιχειρήσεών μας ώστε να έλθει η ανάκαμψη που χρειάζεται η οικονομία μας», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Αυτό αποτελεί και τον φιλόδοξο στόχο που έχει θέσει σε πιλοτικό στάδιο το Δίκτυο Παραγωγικότητας του ΣΕΒ.
«Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι εθνικοί πόροι για επενδύσεις δεν υπάρχουν.
Για αυτό δεν περισσεύει κανένα ευρώ από τα κοινοτικά ταμεία και ειδικότερα το νέο ΕΣΠΑ.
Είναι μονόδρομος να επενδύσουμε κάθε ευρώ σε βιώσιμες επενδύσεις, αναδιαρθρώσεις και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων με δυνατότητες.
Να τους δώσουμε φτερά να φέρουν άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα για την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της οικονομίας και όχι να ξοδέψουμε, όπως στο παρελθόν, πολύτιμους πόρους για ενισχύσεις μικρών, θνησιγενών επιχειρήσεων», τόνισε ο κ. Φέσσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης