Τελευταία Νέα
old

Μαξίμου: Διαψεύδει τη δήλωση Βούτση ότι η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ στις 9/4

tags :
Μαξίμου: Διαψεύδει τη δήλωση Βούτση ότι η κυβέρνηση δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ στις 9/4
Η Ελλάδα απειλεί να μην τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Ταμείο
(upd)Σε διάψευση της δήλωσης του υπουργού Εσωτερικών Νίκους Βούτση στο Spiegel ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου.
"Δεν τίθεται θέμα να μην αποπληρωθεί η δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου", διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης.
"Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια εξειδίκευσης των μεταρρυθμίσεων και προσδοκά σε μια θετική έκβαση, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup", σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Βούτσης στο Spiegel: Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ αν δεν πάρει λεφτά
Να μην καταβάλλει τη δόση ύψους 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, απειλεί η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα απειλεί να μην τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Ταμείο, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές της για την εκταμίευση της δόσης, ή μέρους αυτής.
Στις 15 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε με επιστολή του την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel, ότι ενδεχομένως να υπάρξει στάση πληρωμών, εάν η Ελλάδα δεν λάβει χρηματοδότηση.
«Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο και δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στον κόσμο που να εξυπηρετεί τα χρέη της από δικές της πηγές, χωρίς να δανείζεται», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης στο Spiegel.
«Εάν δεν υπάρξει εκταμίευση κεφαλαίων μέχρι τις 9 Απριλίου, πρώτα θα καταβάλουμε μισθούς και συντάξεις και στη συνέχεια θα ζητήσουμε τη συναίνεση των εταίρων μας προκειμένου να μην καταβληθεί στην ώρα της η επόμενη δόση προς το ΔΝΤ, ύψους 450 εκατ. ευρώ.
«Τα χρήματα φτάνουν μέχρι τα μέσα Απριλίου, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών.
«Θέλουμε να πάρουμε πίσω τα 1,2 δισ. ευρώ από τον EFSF και τα 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ομολόγων», εξηγεί ο Ν. Βούτσης.
Όπως σχολιάζει το Spiegel, η απειλή της Ελλάδας συμπίπτει με τη στροφή της ελληνικής κυβέρνησης στην Ανατολή.
Την ερχόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης