Τελευταία Νέα
Οικονομία

Gurria (ΟΟΣΑ): Δεν φταίει η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας – Υπήρχαν πολύ πριν την άφιξη της

tags :
Gurria (ΟΟΣΑ): Δεν φταίει η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας – Υπήρχαν πολύ πριν την άφιξη της
Συνεργαζόμαστε χέρι – χέρι με την ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις τονίζει ο Gurria
Την άποψη πως δεν φταίει η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), Angel Gurria.
Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole, ο Gurria τόνισε ότι δεν είναι παραγωγικό να ενοχοποιείται η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας.
«Αυτά δεν γεννήθηκαν πριν πέντε χρόνια, αλλά πολύ νωρίτερα.
Όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις έλεγαν ότι το έλλειμμα τους ανέρχεται στο 5%, αλλά ήταν 15%» υποστήριξε ο Gurria.
Όπως λέει, ο ΟΟΣΑ εργάζεται χέρι – χέρι με την ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις, που όπως υποστηρίζει αφορούν την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την αντιμετώπιση της διαφθοράς προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση.
O Gurria χαιρετίζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς όπως υποστηρίζει με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι οι οικονομίες δεν θα βυθιστούν περαιτέρω στην ύφεση, αν και αναγνωρίζει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η ΕΚΤ είναι να κερδίσει χρόνο.
Πάντως, τόνισε ότι η Ευρώπη έχασε 2 με 3 χρόνια για την αντιμετώπιση της κρίσης, αναφέροντας πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης άργησε να εφαρμοστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης