Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Έρχεται επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τα ιδιωτικά και τα δημόσια έργα

Σταθάκης: Έρχεται επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τα ιδιωτικά και τα δημόσια έργα
Θα επικαιροποιηθεί επίσης και το θεσμικό πλαίσιο μελετών και κατασκευών
Τoν σημαντικό ρόλο του κατασκευαστικού κλάδου στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τους παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξη της κατασκευαστικής δραστηριότητας, εξετάζει η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) που διενεργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων για την Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών (ΣΕΠΑΚ).
Στην παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, δηλώνοντας το ενδιαφέρον του υπουργείου του για το θέμα.
Ειδικότερα, ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε ότι θα επικαιροποιηθεί τόσο το θεσμικό πλαίσιο για τα ιδιωτικά έργα, όσο και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα δημόσια έργα, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο μελετών και κατασκευών.
Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας του κατασκευαστικού κλάδου σε μόνιμη βάση, με τη στήριξη της Πολιτείας μέσω της ανάδειξης διαδικασιών χρηματοδότησης και την ισχυροποίησης της οικονομικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης