Τελευταία Νέα
Οικονομία

Π. Λαφαζάνης: Αδιαπραγμάτευτη η θέση της κυβέρνησης για ενιαία και δημόσια ΔΕΗ

Π. Λαφαζάνης: Αδιαπραγμάτευτη η θέση της κυβέρνησης για ενιαία και δημόσια ΔΕΗ
Μία ιδιωτική ΔΕΗ θα είναι καταστροφή για την οικονομία, τόνισε ο υπουργός 
Αδιαπραγμάτευτη χαρακτηρίζει τη θέση της κυβέρνησης για ενιαία και δημόσια ΔΕΗ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Μία ιδιωτική ΔΕΗ θα είναι καταστροφή για την οικονομία, τόνισε ο υπουργός κατά την επίσκεψή του στον ΑΗΣ Καρδιάς, στην Κοζάνη.
Για αυτό τον λόγο, η σημερινή κυβέρνηση έστειλε στα αζήτητα τη διάσπαση της ΔΕΗ σε μικρή και μεγάλη, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι ούτε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) θα ιδιωτικοποιηθεί, αλλά θα παραμείνει δημόσιος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θέλει τη ΔΕΗ απαλλαγμένη από ιδιωτικά ληστρικά συμφέροντα.
Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο υπουργός είπε ότι είναι ακριβά - «είναι πανάκριβη η ενέργεια στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά- και στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή θα κατατεθεί η τροπολογία για την ακύρωση της αύξησης που είχε εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Παράλληλα, η κυβέρνηση, το προσεχές διάστημα, θα αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, σημείωσε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης