Τελευταία Νέα
Οικονομία

Hollande (Γαλλία): Θα βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα στο πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης

tags :
Hollande (Γαλλία): Θα βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα στο πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διαβεβαίωσε ότι θα υποβληθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Για λύση στο ελληνικό ζήτημα στο πλαίσιο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διαβεβαίωσε ότι θα υποβληθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
Χθες, ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε τη βούληση των Ευρωπαίων για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της μίνι Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.
Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος, επιβεβαιώνοντας πως σύντομα θα διεξαχθεί νέο έκτακτο Eurogroup για την υπόθεση της Ελλάδας.
Έχει επιβεβαιωθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας επίσης πως στη διάρκεια της μίνι Συνόδου όλες οι πλευρές επιβεβαίωσαν τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου για την Ελλάδα.
Δεσμευτήκαμε για την επιτάχυνση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Η συζήτηση εστίασε στην αναγκαιότητα παρουσίασης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, εξήγησε για να προσθέσει πως οι μεταρρυθμίσεις θα εξεταστούν όχι σε σχέση με το περιεχόμενο, αλλά σε σχέση με τις δημοσιονομικές δαπάνες.
Δεν υπήρξε έντονη συζήτηση, έσπευσε να καταστήσει σαφές ο Hollande, διαψεύδοντας τα σενάρια περί του αντιθέτου.
Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος, τονίζοντας ξεκάθαρα πως οι Ευρωπαίοι ζήτησαν από την ελληνική πλευρά πιο συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.
Το Eurogroup θα εκτιμήσει τις δημοσιονομικές συνέπειες των μεταρρυθμίσεων, σημείωσε, ενώ επιβεβαίωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να έχει τον έλεγχο των μεταρρυθμίσεων.
Υπάρχει επιθυμία να στηριχθεί η Ελλάδα ως αντάλλαγμα των μεταρρυθμίσεων, εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος για να προσθέσει πως πρέπει να παραμείνουμε στη λογική και στους όρους της απόφασης του Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης