Τελευταία Νέα
Οικονομία

Overtveldt (Βέλγος ΥΠΟΙΚ): H τακτική της Ελλάδας ενοχλεί τους εταίρους - Η Ευρωζώνη θα επιβιώσει από ένα Grexit

Overtveldt (Βέλγος ΥΠΟΙΚ): H τακτική της Ελλάδας ενοχλεί τους εταίρους - Η Ευρωζώνη θα επιβιώσει από ένα Grexit
O Βέλγος υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση ότι το ευρώ θα επιβιώσει από ένα Grexit
Η Αθήνα έχει «ενοχλήσει» και «απογοητεύσει» τους εταίρους της στην Ευρωζώνη με τη διαπραγματευτική τακτική της, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών του Βελγίου, Johan Van Overtveldt, ο οποίος προειδοποίησε την Ελλάδα ότι το ευρώ θα μπορούσε να επιβιώσει από ένα Grexit.
Eιδικότερα ο Johan Van Overtveldt δήλωσε ότι η Ευρωζώνη έχει θωρακιστεί επαρκώς, προκειμένου να αντέξει μια ελληνική αποχώρηση, εκτιμώντας ότι και άλλοι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμμερίζονται την άποψη αυτή.
«Κανείς δεν μιλάει ανοιχτά για το Grexit, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι η σκέψη αυτή υπάρχει πάντα στο τραπέζι» ανέφερε ο Βέλγος αξιωματούχος.
Σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους ο Van Overtveldt σημείωσε:
«Η αίσθησή μου είναι ότι εξακολουθούν να αισθάνονται ότι έχουν κάποιο περιθώριο ελιγμών για να ασκήσουν πίεση.
Πραγματικά πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα να παίζουν το παιχνίδι του φόβου».
Ο Van Overtveldt πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών είναι «λίγο απογοητευμένοι» από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης να πραγματοποιεί συμφωνίες στις Βρυξέλλες, τις οποίες αργότερα αποκηρύσσει σε συνεντεύξεις με τα ελληνικά ΜΜΕ.
Μάλιστα αναφέρθηκε σε μία συνέντευξη του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, τον περασμένο μήνα όπου πρότεινε να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα.
«Ζούμε στο 2015» τονίζει ο Overtveldt και σημειώνει: «Ίσως πριν από 25 χρόνια, θα μπορούσε να αναπτύξει μια στρατηγική επικοινωνίας όπου η ελληνική κυβέρνηση θα διαφοροποιούταν από την ευρωπαϊκή στρατηγική, αλλά σήμερα είναι τρελό ακόμη και να το σκεφτείς. Αυτό είναι που ενοχλεί τους περισσότερους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης