Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά της Χρ. Γιωρκάτζη (Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου) - Παρέμβαση Αναστασιάδη

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά της Χρ. Γιωρκάτζη (Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου) - Παρέμβαση Αναστασιάδη
Βουλευτής του ΔΗΣΥ παρομοιάζει τη χρησιμότητα της κας Γιωρκάτζη ως μια βάρκα με τρύπα γεμάτη από νυαγούς σε φουρτουνιασμένη θάλασσα
(upd) Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί να συνεχίσουν τα όσα διαδραματίζονται, έστειλε ο κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.
Όπως ο ίδιος υπογράμμισε απόψε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Κώστα Κληρίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, «αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι η κατάσταση βαραίνει και δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ να συνεχίσουν τα όσα διαδραματίζονται και τα όσα παρακολουθεί με πολλή αγωνία ο κυπριακός λαός».
Κληθείς να απαντήσει στο πού τον οδηγούν οι σημερινές επαφές του, απάντησε ότι «δεν έχουν τελειώσει οι επαφές μου»
Σημειώνεται ότι για άλλη μια φορά κλήθηκε ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:


Πληθαίνουν οι φωνές που βάλουν κατά της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χρ. Γιωρκάτζη, καθώς μετά τον βοηθό γενικό εισαγγελέα Ρίκο Ερωτοκρίτου, τώρα και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρεας Θεμιστοκλέους ζητεί την απομάκρυνσή της.
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, στην ανοικτή΄επιστολή του, παρομοιάζει τη χρησιμότητα της κας Γιωρκάτζη ως μια βάρκα με τρύπα γεμάτη από νυαγούς σε φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Ο κ. Θεμιστοκλέους απευθυνει έκκληση στον κ. Αναστασιάδη να απαιτήσει την παραίτηση των μελων του Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας.
Θεωρεί ότι η Γιωρκάτζη κακώς διορίστηκε και κακώς της δόθκε συγχώρηση για τις δόλιες παραχαράξεις του συμβολαίου της
Ο κ. Θεμιστοκλέους  κρούει τον κώδωνα  του κινδύνου για το ζήτημα της διαχείρισης της πρώην Λαϊκής, αλλά και της δικαστικής μάχης  όπου ο Ανδρέας Βγενόπουλος κινήθηκε κατά της ΚΔ και πρώην Λαικής.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκος Ερωτοκρίτου, κάλεσε τη διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, «είτε να επιβεβαιώσει εντός 24 ωρών τα όσα του καταλογίζει περί δωροδοκίας του από το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους, όπως ισχυρίστηκε στη Βουλή ο εκτελεστικός σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας Στέλιος Κοιλιάρης, είτε να διαψεύσει και να παραιτηθεί», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι θα ζητήσει έρευνα από την Αστυνομία, υποδεικνύοντας ότι ο ίδιος «δεν δέχεται ανάκληση δηλώσεων και συμψηφισμούς, όπως κάνουν άλλοι για μέλη της οικογένειάς τους ή για τις θυγατέρες τους».
Δεν του δόθηκε, υποστήριξε, «καμία χάρη, ούτε και δέχεται χάρες από οποιονδήποτε».
Πρέπει να ντρέπονται, πρόσθεσε, όσοι θέλουν να σπηλώσουν τον θεσμό του βοηθού γενικού εισαγγελέα.
Ο κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε, επίσης, ότι ο ίδιος υπέστη «κούρεμα» 600.000 ευρώ από τις καταθέσεις του και ότι «δεν είχε καμία πληροφόρηση, όπως κάποιοι άλλοι, οι οποίοι μετέφεραν τα χρήματά τους».
Για το «κούρεμα», σημείωσε, προσέφυγε στο δικαστήριο, όπως ήταν το συνταγματικό του δικαίωμα και για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι αντίδικος με το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους.
Εξάλλου, ο εκτελεστικός σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας Στέλιος Κοιλιάρης, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του και διατύπωσε σοβαρές καταγγελίες κατά της κ. Γιωρκάτζη σε σχέση με το θέμα της παλιάς Λαϊκής Τράπεζας.
Δήλωσε επίσης, ότι η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας τού ανέφερε ότι «είκοσι εννέα βουλευτές έχουν καθυστερημένες δόσεις στην Τράπεζα Κύπρου».
Ο κ. Κοιλιάρης έκανε λόγο για αντιδεοντολογικές πρακτικές της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη. Λέχθησαν πολλά, ανέφερε, τα οποία «θα χρησιμοποιήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα κερδίσει την υπόθεση, επιβαρύνοντας με δισσεκατομμύρια ευρώ την Κυπριακη Δημοκρατία.
Τις αναφορές Κοιλιάρη διέψευσε κατηγορηματικά η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, χαρακτηρίζοντας τις «κουτσομπολιό» και παρέπεμψε στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Στέλιος Κοιλιάρης, επέμεινε στην ορθότητα των αποκαλύψεών του, τονίζοντας ότι γνωρίζει πως αυτά που λέχθηκαν, δεν γράφτηκαν στα πρακτικά. «Να με εκτελέσουν, αν λέω ψέμματα» είπε ο κ. Κοιλιάρης και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν είναι το πρώτο ψέμμα, που λέει η κ. Γιωρκάτζη».
Τα λεχθέντα από τον κ. Κοιλιάρη επιβεβαίωσε ο Νίκος Κωνσταντίνου, μέλος του Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αναφορές της κας Γιωρκάτζη έγιναν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας.
Εξαιτίας του κλίματος που δημιουργήθηκε, ο γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και δήλωσε ότι τα όσα λέχθησαν είναι δυνατό να επηρεάσουν την υπόθεση, όταν θα οδηγηθεί στο Δικαστήριο.

(Πρώτη ενημέρωση 17:47, Σάββατο 14 Μαρτίου 2015)
www.bankingnesws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης