Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τροπολογία για το δανεισμό του κράτους από τα ασφαλιστικά ταμεία «ετοιμάζει» η κυβέρνηση

Τροπολογία για το δανεισμό του κράτους από τα ασφαλιστικά ταμεία «ετοιμάζει» η κυβέρνηση
Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών 
Τροπολογία στην οποία θα προβλέπεται ο δανεισμός της κυβέρνησης από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, η τροπολογία αφενός θα περιγράφει την διαδικασία εσωτερικού δανεισμού και αφετέρου θα εξασφαλίζει τα λεφτά των ταμείων, αν και εφόσον αυτά αξιοποιηθούν μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.
Όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί υποχρεωτικού δανεισμού, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως:
Α) Η βραχυχρόνια αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων μέσω ρέπος μικρής διάρκειας είναι συνήθης, φερέγγυα και διάφανη πρακτική των ίδιων των διοικήσεων τους.
Β) Οι σχετικές αποφάσεις θα παρθούν από τα Διοικητικά Συμβούλια των Ασφαλιστικών Ταμείων, εφόσον το επιθυμούν, με κριτήριο την καλύτερη δυνατή και ασφαλέστερη αξιοποίηση των ταμειακών διαθεσίμων τους.
Γ) Τα «αποκλειστικά» δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποχρεωτική τοποθέτηση των ρευστών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στην ΤτΕ συντηρούν την αδικαιολόγητη και ακατάσχετη κινδυνολογία, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και προκαλούν σύγχυση.
Δ) Όλα τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης, που είναι κουμπαράς των ασφαλισμένων, τον οποίο λεηλάτησαν με το PSI οι μνημονιακές κυβερνήσεις και που η κυβέρνηση μας θα αποκαταστήσει σταδιακά μέσω του Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης