Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο Βαρουφάκης άφησε τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για να... προετοιμάσει την επίσκεψη Τσίπρα στο Παρίσι

Ο Βαρουφάκης άφησε τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για να... προετοιμάσει την επίσκεψη Τσίπρα στο Παρίσι
Την ώρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων μεταξύ Ελλάδος και θεσμών στις Βρυξέλλες, ο Βαρουφάκης θα βρίσκεται στο Παρίσι
Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπου και προετοιμάζει τη συνάντηση που θα έχει με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Angel Gurría, ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη.
Παρά το γεγονός ότι σήμερα στις 15:00 ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων μεταξύ Ελλάδος και θεσμών στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών συνεχίζει τους αιφνιδιασμούς.
Η συνάντηση με τον Gurría δεν είχε ανακοινωθεί, ενώ ο Γιώργος Χουλιαράκης, στενός συνεργάτης του Βαρουφάκη, αναχώρησε χτες για τις Βρυξέλλες.
Στο αρχικό πρόγραμμα προβλεπόταν ο Χουλιαράκης να βρισκόταν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών στις Βρυξέλλες προκειμένου να τρέξουν οι διαπραγματεύσεις με τα ξένα τεχνικά κλιμάκια.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης θα ενσωματωθεί στην ομάδα πιθανότατα την Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει ότι η τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ είναι πολύτιμη για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.
«Οι μεταρρυθμίσεις που θέλουμε, δεν θα γίνουν με βάση την προηγούμενη εργαλειοθήκη, αλλά με βάση την εντολή του λαού», είχε πει κατά τη συνέντευξη Τύπου που επακολούθησε της επίσκεψης Gurria στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η παλιά εργαλειοθήκη δεν ήταν του ΟΟΣΑ, αλλά της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας είχε τονίσει ότι θα μεταβεί στο Παρίσι για να επισφραγιστεί η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης