Τελευταία Νέα
Οικονομία

Noonan (Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα είχε αναφέρει ότι ο Δραγασάκης θα ηγηθεί των διαπραγματεύσεων

tags :
Noonan (Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα είχε αναφέρει ότι ο Δραγασάκης θα ηγηθεί των διαπραγματεύσεων
Διευκρινίσεις του Ιρλανδού ΥΠΟΙΚ για τη χθεσινή σύγχυση με τον ρόλο του Γ. Βαρουφάκη
Σε ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο ενεπλάκη ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μ. Noonan, όταν χθες η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να διαψεύσει τα λεγόμενά του περί ανάληψης της διαπραγμάτευσης από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, στη θέση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Irish Independent, προσερχόμενος χθες στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Noonan δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να τίθεται ουσιαστικά στο περιθώριο.
Ακολούθησε η ανακοίνωση της Αθήνας, η οποία ξεκαθάρισε το τοπίο, δηλώνοντας ότι την Ελλάδα εξακολουθεί να εκπροσωπεί ο υπ. Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.
Εκπρόσωπος του Noonan δήλωσε ότι η δήλωση του υπουργού βασίστηκε σε μια παλαιότερη αντίληψη ότι ο κ. Δραγασάκης θα ερχόταν σε επαφή με την τρόικα.
«Αρχικά, όταν η ελληνική πλευρά άρχισε να αναλύει τα πλάνα της, ειδικότερα σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι εκείνος που θα ηγείται των συζητήσεων. Αυτό ελέχθη τότε»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την Irish Independent.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης