Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Πρώτα τήρηση δεσμεύσεων από την Ελλάδα, μετά εκταμίευση κεφαλαίων

tags :
Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Πρώτα τήρηση δεσμεύσεων από την Ελλάδα, μετά εκταμίευση κεφαλαίων
Αν ο Βαρουφάκης λέει ότι η συμφωνία είναι ασαφής γνωρίζει ότι κάνει λάθος είπε ο Schaeuble
Σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι μόνο εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα υπάρξει εκταμίευση κεφαλαίων στέλνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Σε συνέντευξη του στη Stuttgarter Zeitung, ο Schaeuble υπογραμμίζει ότι «από την Αθήνα εξαρτάται πότε θα εκταμιευτούν τα εναπομείναντα κεφάλαια του προγράμματος.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναφορά του προέδρου του Eurogroup, J.Dijsselbloem για την εκταμίευση κεφαλαίων, ο Schaeuble υποστήριξε ότι «προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους».
«To πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η Ελλάδα για να εκπληρώσει τους όρους, εξαρτάται από την Αθήνα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Schaeuble και στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη και στις δηλώσεις του περί «δημιουργικής ασάφειας» σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup.
«Όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώσει ότι η συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα είναι ασαφής, το κάνει ενώ γνωρίζει ότι αυτό δεν στέκει» υπογράμμισε o Schaeuble, επισημαίνοντας: «Από τη δική μου οπτική, η ανακοίνωση είναι απολύτως σαφής»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης