Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο ΔΕΔΔΗΕ πληρώθηκε για αυτόματες μετρήσεις στα Φ/Β πάρκα και τώρα χρεώνει εκ νέου τους ιδιοκτήτες

Ο ΔΕΔΔΗΕ πληρώθηκε για αυτόματες μετρήσεις στα Φ/Β πάρκα και τώρα χρεώνει εκ νέου τους ιδιοκτήτες
Στα σχέδια του ΔΕΔΔΗΕ υπάρχουν και μελλοντικές χρεώσεις με δύο ακόμη εργασίες
Χαράτσι από 150 εως 200 ευρώ έστειλε ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στους ιδιοκτήτες των παραγωγών ενέργειας των φωτοβολταικών.
Οι επιστολές πέφτουν ...βροχή στους 15.000 ιδιοκτήτες που καλούνται εντός του Μαρτίου να πληρώσουν το ποσό που τους ζητάει ο διαχειριστής.
Ως αιτία της χρέωσης αναφέρεται στις επιστολές το κόστος λήψης ενδείξεων, στην οποια αναφέρονται στοιχεία κατανάλωσης ρεύματος όπως και τις ποσότητες ρεύματος που έδωσε η μονάδα φωτοβολταικών στο διαχειριστή.
Οι συνολικές απαιτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ θα φέρουν στα ταμεία του περισσότερα απο 3 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Στέλιος Λουμάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας κάνει λόγο για αυθαιρεσία του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος χαρατσώνει τους μικροπαραγωγούς ενέργειας χωρίς λόγο και αιτία.
Ο κ. Λουμάκης αποκάλυψε στο bankingnews ότι τα μέλη του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας έχουν καταβάλλει 20.000 ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ με την ένταξη της μονάδας στο δίκτυο με σκοπό οι μετρήσεις να δίνονται ηλεκτρονικά χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία του υπαλλήλου ως ελεκτή στην μονάδα.
Όμως οΔΕΔΔΗΕ καθυστέρησε πεντε χρόνια για την εγκατάσταση του αυτοματοποιημένου δικτύου λήψης δεδομενων και τώρα... τρέχει στέλνοντας χαράτσια.
Ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειασ με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι χρεώσεις ειναι αόριστες, αφου τις δικαιολογεί ως εργασία επιθεώρησης και κόστους ληψης ενδείξεων.
Ωστόσο στα σχέδια του Διαχειριστή υπάρχουν και μελλοντικές χρεώσεις με δύο ακόμη εργασίες όπως ειναι το κόστος εργασιών συντήρησης και με κόστος αποκατάστασης βλαβών.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκτιμά ότι η πρακτική αυτή ανοίγει την κερκόπορτα για να χαρατσώσει τους 7 εκατομμύρια καταναλωτές, οι οποίοι εχουν τα ίδια χαρακτηριστικα με τους ιδιοκτήτες μονάδων παραγωγής ηλεκτρικης ενέργειας.
Η οικονομική απαίτηση του ΔΕΔΔΗΕ μέσα από την επιστολή που έστειλε δεν αφήνει περιθώρια και ζητά να καταταθεί η απόδειξη πληρωμής στα περιφερειακά καταστήματα του ΔΕΔΔΗΕ.
Οι αντιδράσεις ήταν έντονες απο τους παραλήπτες των επιστολών προς τους υπαλλήλους των περιφερειακών καταστημάτων, οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία ζήτησαν διευκρινήσεις απο τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.
Τη ίδια στιγμη, μεταφέρουν προς τα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας την άρνηση των παραγωγών ενέργειας να πληρώσουν.
Οι Φ/Β μονάδες έχουν πληρώσει το κόστος της εγκατάστασης συσκευών τηλεμέτρησης μαζί με την αποδοχή των όρων σύνδεσης και πριν τεθεί σε λειτουργία η μονάδα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
Ntheo @bankingnews gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης