Τελευταία Νέα
Οικονομία

Π. Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Το 2016 η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Π. Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Το 2016 η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
Η καταληκτική ημερομηνία για την επαναφορά του κατώτατου μισθού θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο θα κατατεθεί τον Μάρτιο
Στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που θα κατατεθεί τον Μάρτιο, θα υπάρχει η καταληκτική ημερομηνία για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η πλήρης επαναφορά του θα γίνει εντός του 2016.
Σημείωσε ακόμη ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτή η επαναφορά θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους.
κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των συντακτών του υπουργείου, ενώ για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα προηγηθεί διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους.
Παράλληλα, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι και οι θεσμοί αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να συζητηθεί το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, θα περιλαμβάνονται η επέκταση της μετενέργειας από τους τρεις μήνες που είναι σήμερα στους έξι, η επεκτασιμότητα των συμβάσεων, η επαναφορά του ορίου των ομαδικών απολύσεων, καθώς και του ύψους των αποζημιώσεών σε περίπτωση απόλυσης, στα προ του μνημονίου επίπεδα.
Επίσης, θα υπάρχουν διατάξεις για τον ΟΜΕΔ και τον ρόλο του, με τον υπουργό να σημειώνει ότι θα ανακτήσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που είχε πριν από το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης