Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ): Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά - Πιθανή αύξηση κάποιου συντελεστή

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ): Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά - Πιθανή αύξηση κάποιου συντελεστή
Ο ΦΠΑ στα νησιά δεν θα αυξηθεί διαβεβαιώνει ο Γ. Βαρουφάκης
Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real FM.
Απαντώντας στο ερώτημα αν θα υπάρξει αύξηση μεσοσταθμικά του ΦΠΑ στη χώρα ανέφερε:
«Αυτό θα το κοιτάξουμε και θα σας πούμε.
Κάποια μικρή αλλαγή του ενός συντελεστή ΦΠΑ που δεν θα αφορά ούτε την παραμεθόριο, ούτε τα βιβλία, ούτε τον Τύπο, αλλά ούτε βεβαίως και τα νησιά του Αιγαίου μπορεί να αποφασίσουμε.
Δεν δεσμευόμαστε».
Όσον αφορά τη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός τόνισε ότι «οι 100 δόσεις θα γίνουν αλλά υπάρχουν κάποιες πολύ καλές ιδέες από οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει ακόμα πιο έξυπνο αυτό το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις».
Η τρόικα τελείωσε, υποστήριξε ο Γ. Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι δεν έχει εξουσιοδότηση να έρθει και να διαπραγματευθεί με την ελληνική κυβέρνηση.
Όσον αφορά το μείζον ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, ο υπ. Οικονομικών τον χαρακτήρισε απαράδεκτο φόρο και τόνισε ότι θα αλλάξει εντός του 2015.
Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές όταν θα έχει επενδύσεις, πρωτογενές πλεόνασμα και αναδιάρθρωση χρέους, σύμφωνα με τον υπουργό.
Οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους θα ξεκινήσουν άμεσα. "Αναφέρομαι σε χρήση των swaps για την μείωση του χρέους", τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης