Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στρατούλης: Έχουμε τους πόρους για να μην γίνουν νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις

Στρατούλης: Έχουμε τους πόρους για να μην γίνουν νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις
Ο κ. Στρατούλης ξεκαθάρισε ότι δεν θα εφορμοστούν νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις
Τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ειδικότερα ο κ. Στρατούλης μιλώντας στο Mega ήταν κατηγορηματικός ότι με την κατάλληλη νομική διατύπωση θα υπάρξει ακύρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που προέβλεπε αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα ήταν συνολικά 15% και θα γίνονταν σε δύο δόσεις.
«Με νομοθετική ρύθμιση το αμέσως επόμενο διάστημα θα καθοριστεί ότι από 1/1/ 2015 και μετά δεν θα ξαναγίνουν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις λόγω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» τόνισε ο υπουργός.
Κληθείς να προσδιορίσει το διάστημα στο οποίο αναφέρεται, ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο μέχρι την άλλη Παρασκευή να στείλει τις σχετικές ρυθμίσεις στη γραμματεία της κυβέρνησης ώστε να πάρουν το δρόμο προς τη Βουλή, προσθέτοντας "απλώς, στην εβδομάδα που έρχεται θα πάρουμε και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».
Ερωτηθείς εάν μια τέτοια ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί μονομερής και ποια νομική μορφή θα έχει, ο υπουργός ανέφερε: «Κατ' αρχήν, δεν είμαστε με αυτό το άγχος, όταν πρόκειται για την επιβίωση του ελληνικού λαού, το αν θα χαρακτηριστεί μια ενέργεια μονομερής ή όχι.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, προχωράμε με την πιο κατάλληλη και πιο αποτελεσματική νομική μορφή ώστε να μην γίνουν οι προγραμματισμένες από την προηγούμενη κυβέρνηση μειώσεις των επικουρικών συντάξεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης