Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ν. Βαλαβάνη: Επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων μελετά το ΥΠΟΙΚ

Ν. Βαλαβάνη: Επιβράβευση των συνεπών φορολογουμένων μελετά το ΥΠΟΙΚ
Η ρύθμιση θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών
Να επιβραβεύσει όσους φορολογούμενος ήταν συνεπείς κατά τα έτη 2012 και 2013 μελετά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Νάντια Βαλαβάνη.
Όπως αποκάλυψε με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, η σχετική ρύθμιση, που ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια, είτε για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας είτε τον φόρο εισοδήματος, και θα προβλέπει την καταβολή λιγότερου φόρου έναντι των υποχρεώσεών τους για όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, η κατάθεση της ρύθμισης δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια, καθώς δεν αυξάνει το δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζει τη δημοσιονομική βόμβα του ιδιωτικού χρέους, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 76 δισ.
Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος είναι με τη νέα ρύθμιση να εισπραχθούν περίπου 9 δισ. από αυτό το ποσό και επισήμανε ότι μόνον το 2014 αυξήθηκε κατά 60% ο αριθμός των φορολογουμένων που σταμάτησαν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με το 2013, ενώ 3,5 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν έως 3.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, στόχος είναι η ανακούφιση του ενός τρίτου του πληθυσμού και η ενίσχυση βεβαίως των κρατικών εσόδων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης