Τελευταία Νέα
Οικονομία

Aναστασιάδης: Η εμπιστοσύνη στις κυπριακές τράπεζες έχει αποκατασταθεί - Όχι σε εκβιασμούς για το Κυπριακό

Aναστασιάδης: Η εμπιστοσύνη στις κυπριακές τράπεζες έχει αποκατασταθεί - Όχι σε εκβιασμούς για το Κυπριακό
Ο νόμος για τις εκποιήσεις δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί ενσυνείδητα η κυβέρνηση δεν κατέθεσε τους σχετικούς κανονισμούς
Την αισιοδοξία του για την πορεία της κυπριακής οικονομίας κατά το τρέχον έτος, 2015, εκφράζει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.
Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο Κύπριος πρόεδρος επισημαίνει πως η εμπιστοσύνη στις κυπριακές τράπεζες έχει αποκατασταθεί, μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επιτυχία τους στα stress tests.
Αναφερόμενος στο μείζον θέμα των εκποιήσεων των ενυπόθηκων ακινήτων, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί ενσυνείδητα η κυβέρνηση δεν κατέθεσε τους σχετικούς κανονισμούς, προσθέτοντας ότι υπάρχει επαρκής προστασία για τις ευάλωτες ομάδες και ιδιαίτερα της πρώτης κατοικίας.
Ο κ. Αναστασιάδης, σχολιάζοντας το Κυπριακό, δήλωσε ότι δεν υπάρχει προοπτική επανέναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων, εάν δεν διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για διάλογο με ελεύθερη βούληση, ώστε να υπάρξει συμφωνία, που «δεν θα αφήνει νικητές και ηττημένους».
Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι πρέπει πρώτα να ακυρωθεί η παράνομη τουρκική Navtex, να αποσυρθεί το «Μπαρμπαρός», και μακριά από εκβιασμούς ή απειλές να αρχίσει εκ νέου ο διάλογος.
Σημείωσε δε ότι σημαντική συμβολή σε αυτό έχει να διαδραματίσει η τουρκική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης