Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στον απόηχο του ναυαγίου στο Eurogroup για την Ελλάδα συνεδριάζει το Ecofin - Τελεσίγραφο για παράταση μνημονίου

tags :
Στον απόηχο του ναυαγίου στο Eurogroup για την Ελλάδα συνεδριάζει το Ecofin - Τελεσίγραφο για παράταση μνημονίου
Για αίτημα παράτασης του μνημονίου από την Ελλάδα επιμένουν οι Ευρωπαίοι
(upd)Στον απόηχο του χθεσινού ναυαγίου στη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, συνεδριάζει σήμερα το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ευρώπη θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτύχει ένα θετικό αποτέλεσμα για τον μέσο Ευρωπαίο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συνεδριάζουν στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα, η οποία κατέληξε σε ναυάγιο.
Η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να υπογράψει το προσχέδιο που παρουσίασε ο J. Dijsselbloem, το οποίο έκανε λόγο για de facto παράταση του μνημονίου, με τον Γ. Βαρουφάκη να υποστηρίζει ότι ήταν έτοιμος να υπογράψει το σχέδιο που παρουσίασε ο Επίτροπος Moscovici.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin, ο υπ. Οικονομικών του Λουξεμβούργου τόνισε ότι το αδιέξοδο με την Ελλάδα πρέπει να αρθεί και όλοι να κάνουν κάποια βήματα πίσω από τις θέσεις τους.
Στο τελεσίγραφο για αίτημα παράτασης από την Αθήνα εμμένει ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, δήλωσε ότι ευελπιστεί η Ελλάδα να υποβάλλει αίτημα για την παράταση του μνημονίου.
Στη συνέχεια οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης θα είναι σε θέση να επιτρέψουν ευελιξία εντός του προγράμματος.
«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε την Ελλάδα τις επόμενες 48 ώρες», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Έκκληση για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin, ο Osborne κάλεσε όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για την Ελλάδα.
Όπως προειδοποίησε ο υπ. Οικονομικών της Βρετανίας, σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες για την οικονομική σταθερότητα θα είναι μεγάλες.
Η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ζητά από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis De Guindos, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «υπάρχουν κόκκινες γραμμές».
Δεν νομίζω ότι μιλάμε για ένα τελεσίγραφο προς την Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρηθούν», ανέφερε ο υπ. Οικονομικών της Ισπανίας.

Πρώτη ενημέρωση: 09:49, Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης