Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Τους επόμενους μήνες η σύσταση δημόσιου φορέα για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών

Γ. Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Τους επόμενους μήνες η σύσταση δημόσιου φορέα για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών
Θα υπάρξει δια νόμου απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι να συσταθεί ο φορέας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη
Μέσα στους προσεχείς μήνες προχωρά η σύσταση δημόσιου φορέα που θα διαχειριστεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των νοικοκυριών, τα οποία βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, μέχρι να γίνει η σύσταση αυτού, θα υπάρξει δια νόμου απαγόρευση των πλειστηριασμών.
Ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» για τα «κόκκινα» δάνεια, τονίζει ότι θα προβλέπεται ακόμη και διαγραφή για εκείνους που αντικειμενικά αποδεικνύεται ότι αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, ενώ θα υπάρχει και επιμήκυνση και απομείωση επιτοκιών ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε οφειλέτη.
Τροποποιήσεις του νόμου με ενίσχυση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και δημιουργία νέων κανόνων διευθέτησης,  προαναγγέλλει και για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια των μικρομεσαίων.
Σημειώνει πως «θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα μπει ένα αθροιστικό όριο για τη μηνιαία δόση, το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 40% επί των κερδών των επιχειρήσεων».
Ακόμη, ξεκαθαρίζει για τους πλειστηριασμούς που αφορούν την πρώτη κατοικία πως θα τεθούν «κριτήρια με βάση τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το μηνιαίο εισόδημα και τις τραπεζικές καταθέσεις, έτσι ώστε επί της ουσίας να κλείσουμε το οποιοδήποτε θεσμικό περιθώριο για πλειστηριασμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης