Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συναγερμός στην κυβέρνηση – Φόβοι για εκτροχιασμό του χρέους κίνδυνος να βρεθεί πάνω από 200% του ΑΕΠ

Συναγερμός στην κυβέρνηση – Φόβοι για εκτροχιασμό του χρέους κίνδυνος να βρεθεί πάνω από 200% του ΑΕΠ
Δεν αποκλείεται να μειωθεί το πακέτο παροχών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
Ανησυχία για την εξέλιξη του δημοσίου χρέους απειλούμενο να φτάσει ή ακόμη και να υπερβεί το 200% του ΑΕΠ, εκφράζουν στελέχη του Γενικού Λογιστικού του Κράτους, τα οποία αυτό το διάστημα έχουν ξεκινήσει να κοστολογούν τις προτάσεις της κυβέρνησης, με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις.
Οι ίδιοι κύκλοι τηρούν στάση αναμονής, ενώ ευελπιστούν ότι τα στοιχεία του δημόσιου χρέους που θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα δεν διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την πρόβλεψη του προϋπολογισμού για 317 δισ. ευρώ (χρέος γενικής κυβέρνησης).
Εντούτοις τηρούν στάση αναμονής δεδομένου ότι σε πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Levy, ανέβαζε το δημόσιο χρέος στο 205% του ΑΕΠ για το 2014.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έσοδα κοντά στα 2,3 δισ. ευρώ θα επιδιώξει να εισπράξει το κράτος από την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και στα καπνικά προϊόντα, ενώ σε εφαρμογή μπαίνει και το σχέδιο εξοικονόμησης δαπανών, από τα ενοίκια που πληρώνει το κράτος για τη στέγαση των κυβερνητικών κτιρίων.
Την ίδια ώρα, σε συνεργασία με τα δέκα υπουργεία της κυβέρνησης βρίσκεται το ΓΛΚ, προκειμένου να ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.
Δεν αποκλείεται το πακέτο των παροχών να είναι μικρότερο κατά 2-3 δισ. ευρώ, εφόσον διαπιστωθεί ότι αυτό απειλεί τους στόχους για έλλειμμα και πρωτογενές πλεόνασμα.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης