Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΠΟΠΕΚ: Έως και 25 δισ. ευρώ η απώλεια δημοσίων εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων την τελευταία 20ετία

ΠΟΠΕΚ: Έως και 25 δισ. ευρώ η απώλεια δημοσίων εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων την τελευταία 20ετία
Στο πλευρό της κυβέρνησης τάσσεται η Ομοσπονδία για τον έλεγχο και την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων
Σε περίπου 25 δισ. ευρώ ανέρχονται οι απώλειες δημοσίων εσόδων από την παράνομη διακίνηση καυσίμων, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), η οποία με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, σημειώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό κάθε ειλικρινούς προσπάθειας ελέγχου και πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για τη λήψη μέτρων πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχεται από την παράνομη διακίνηση καυσίμων.
«Από την παράνομη διακίνηση καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.), τα τελευταία 20 χρόνια χάθηκαν από τα δημόσια έσοδα περί τα 20 – 25 δισ. ευρώ, όπως εκτιμάται με ανάλογες δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και από την έκθεση του γ.γ. Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα», επισημαίνει.
Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει ότι θα συνεργαστεί και θα στηρίξει κάθε ειλικρινή προσπάθεια της κυβέρνησης για τον έλεγχο και την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, υπέρ των δημοσίων εσόδων, προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, των ελλήνων φορολογουμένων και της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης