Τελευταία Νέα
Οικονομία

Padoan (Ιταλία): Θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα - Σεβαστή η απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα

Padoan (Ιταλία): Θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα - Σεβαστή η απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα
"Να επανακαθοριστεί το πρόγραμμα της τρόικας"
Τη βεβαιότητα πως Ευρώπη και Ελλάδα θα βρουν μία μακροπρόθεσμη λύση, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, P.C. Padoan.
Ειδικότερα, ο Ιταλός υπουργός, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκε και με τον Γ. Βαρουφάκη, υποστήριξε πως «υπάρχει κοινή βούληση να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα, η οποία να είναι διαρκείας και όχι υπό την πίεση της βιασύνης, μια λύση για την Ευρώπη. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να την βρούμε, τόσο άμεσης όσο και μακρόπνοης ισχύος».
Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως «πρέπει να βρεθεί μια λεπτή όσο και δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να τύχει εγγύησης η δημοσιονομική ισορροπία και στο χρέος να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων. Αυτή είναι η μεγάλη προσπάθεια της οικονομικής πολιτικής».
Όσον αφορά την απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα, διέτεινε πως «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι έτοιμοι να παίξουν τον ρόλο τους, αλλά με σεβασμό στους κανόνες».
Τέλος, αναφορικά με την τρόικα, διευκρίνισε πως «έχει ακόμη λόγο ύπαρξης, αλλά πρέπει να επανακαθοριστούν τα προγράμματά της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης