Τελευταία Νέα
Οικονομία

Με κίνητρα η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ - Προβλέπονται φορολογικά μπόνους

Με κίνητρα η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ - Προβλέπονται φορολογικά μπόνους
Tον κώδωνα του κινδύνου για νέες απολύσεις κρούουν οι επιχειρηματίες
Σχέδιο για την επαναφορά του κατώτατου μισθού με την ταυτόχρονη παροχή φορολογικών κινήτρων στις επιχειρήσεις επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, στόχος της νέας ηγεσίας είναι να επανέλθουν τα κατώτατα μιθολογικά κλιμάκια στα 751,39 ευρώ για περίπου 300.000 εργαζόμενους που απασχολούνται με μορφές πλήρους απασχόλησης ή ευέλικτης απασχόλησης.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας είοναι απαραίτητο να γίνει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και να προηγηθούν μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων προκειμένου να καταφέρουν να καταβάλλουν σημαντικά αυξημένους μισθούς, κυρίως όσον αφορά την πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Παράλληλα, άμεσα αναμένεται και η επαναφορά του δικαιώματος καθορισμού του κατώτατου μισθού μέσω της υπογραφής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους, την ίδια στιγμή που εκκρεμεί η υπογραφή της νέας από 1/1/2015, καθώς βρίσκεται σε ισχύ η τρίμηνη μετενέργεια της έως το τέλος Μαρτίου.
Πρόθεση του νέου υπουργού είναι, με τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν να ενεργοποιηθούν οι συλλoγικές διαπραγματεύσεις και να ισχυροποιηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να αποκατασταθεί ο ρόλος των συνδικάτων και των κοινωνικών εταίρων.
Την ίδια στιγμή η πλειονότητα των επιχειρηματιών, κυρίως οι μικρομεσαίοι, υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο να επανέλθει αυτόματα στα 751,39 ευρώ ο κατώτατος μισθός, καθώς θα φέρει νέες απολύσεις, αφού το μηνιαίο κόστος θα αυξηθεί κατά 25,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης