Τελευταία Νέα
Οικονομία

WSJ: Παραπάνω από βέβαιη η συμφωνία Ελλάδας και ΕΕ εντός των επόμενων μηνών

WSJ: Παραπάνω από βέβαιη η συμφωνία Ελλάδας και ΕΕ εντός των επόμενων μηνών
Υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμών επί των βασικών ζητημάτων
Παρά τις πρόσφατες εντάσεις που έχει προκαλέσει η στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Ευρώπη, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι οι δύο πλευρές αναζητούν -και θα επιτύχουν- συμφωνία που θα διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ, εκτιμά η Wall Street Journal.
Στα περιθώρια συμβιβασμού, αναφέρει το δημοσίευμα, περιλαμβάνεται η άρση κάποιων δημοσιονομικών περιορισμών από το ελληνικό πρόγραμμα και αλλαγή του τρόπου εποπτείας της ΕΕ έναντι της συμμόρφωσης της Ελλάδας.
Παρά το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, οι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν σε ιδιωτικές συνομιλίες ότι γνωρίζουν ότι θα πρέπει να προτείνουν ένα πειστικό πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής πειθαρχίας στους ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρηματοδοτικές διευκολύνσεις.
«Κανείς δεν θέλει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα», επισημαίνει η Megan Greene, επικεφαλής οικονομολόγος της Manulife Asset Management, προσθέτοντας ότι «αυτός ένας λόγος αισιοδοξίας».
Σύμφωνα με τη WSJ, η επίτευξη συμφωνίας τους επόμενους μήνες είναι βέβαιη, ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η έλλειψη «συμπάθειας» ανάμεσα στους ευρωπαίους αξιωματούχους και τη νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, υπονομεύουν την προσπάθεια των δύο πλευρών για εύρεση κοινού τόπου.
Παρ’ όλα αυτά, ευρωπαίοι αρμόδιοι χάραξης πολιτικής και σύμβουλοι που έχουν αρχίσει να μελετούν τις πρακτικές λεπτομέρειες των εν λόγω συμβιβασμών, εκτιμούν ότι παρότι είναι δυσχερείς, είναι εφικτοί επί των βασικών ζητημάτων, καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης